FESTIVAL RECÒNDIT: MÚSICA, NATURA, ESPORT, TERRITORI

FESTIVAL RECÒNDIT PLA DE L’ESTANY

NEIX EL FESTIVAL RECÒNDIT, UNA PROPOSTA CULTURAL QUE COMBINARÀ MÚSICA, NATURA, ESPORT I TERRITORI

La primera edició del festival tindrà lloc entre els mesos de maig i juny en quatre petits municipis del Pla de l’Estany: Camós, Fontcoberta, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor.

Mireia Vives i Borja Penalba, Joan Reig, Anaïs Vila i Pedro Pastor formen un cartell mu- sical que es combinarà amb activitats ludicoesportives i de descobriment de l’entorn.

El festival Recòndit omplirà de cultura el Pla de l’Estany durant quatre diumenges dels mesos de maig i juny. La cita unirà quatre petits municipis de la comarca amb l’objectiu de descentralitzar l’oferta cultural de les grans capitals i reivindicar el territori. Ho farà a través d’una proposta que combinarà concerts amb activitats diverses destinades a descobrir els entorns de cada municipi i connectar amb la natura.

La jornada inaugural serà el diumenge 2 de maig a Camós, on el públic podrà gaudir d’una ruta a peu fins la vila romana de Vilauba i una visita guiada a les ruïnes acompanyada d’una recreació en 3D. L’activitat seguirà amb el concert davant l’Ermita de Sant Magdalena de Noves de Joan Reig. L’icònic bateria d’Els Pets hi presentarà el seu primer treball en solitari en un concert que també repassarà algunes de les seves contribucions més destacades a la banda de Constantí i peces d’ar- tistes que l’han marcat al llarg de tota la seva trajectòria.

A partir d’allà, el festival es desplaçarà cada 15 dies a un municipi diferent, sempre amb un format similar i en horari matinal. El 16 de maig serà el torn de Fontcoberta, on es combinarà una ruta amb bicicleta elèctrica de la mà de l’empresa Burricleta amb el concert de la cantautora Anaïs Vila, una de les veus femenines amb més projecció del moment a casa nostra.

El 30 de maig l’activitat arribarà a Palol amb una jornada que començarà amb una sessió d’ini- ciació a la marxa nòrdica amb la ruta dels soldats de Salamina a càrrec de Nordic Walking Girona. Durant tota la jornada, també s’obriran les portes del Castell de Palol, on el públic hi podrà visitar l’exposició de Jordi Bosch ‘Barraca’. Tancarà la jornada el concert del duet format per Mireia Vives i Borja Penalba. Els valencians, uns dels noms més aclamats i reconeguts de la cançó d’autor en català, hi presentaran el seu darrer treball, ‘Cançons de fer camí’.

Per últim, el festival ens durà el diumenge 13 de juny a Sant Miquel de Campmajor. Allà, en col·la- boració amb Aromes al Bosc, el públic podrà gaudir d’un passeig sensorial per conèixer la natura que envolta el municipi. Al llarg de l’itinerari natural es proposaran un seguit d’exercicis de connexió i d’activació dels sentits per poder gaudir amb més sensibilitat del concert que hi oferirà a continua- ció Pedro Pastor. El cantautor madrileny, fill d’una família de llarga tradició en la cançó – és fill de Luis Pastor i nebot de Pedro Guerra-, és una de les veus emergents més prometedores de la cançó protesta d’àmbit estatal.

D’aquesta manera, el Recòndit es vol convertir en un festival que vagi més enllà de l’oferta musical, oferint una experiència oberta a tots els públics i integrada al territori. Per això apostem per una proposta sostenible i de petit format, dimensionada a la capacitat de cada un dels entorns i pensada perquè el públic assistent pugui desconnectar de l’estrès del dia a dia. Tot això, a més, complint amb tots els protocols i mesures dictades pel Procicat davant la pandèmia.

El festival és una iniciativa de la promotora gironina La Tornada i compta amb la implicació total dels quatre ajuntaments participants. També busca fomentar la col·laboració amb el teixit local i per això es comptarà amb la implicació de diversos col·lectius i entitats dels municipis, així com amb pe- tites empreses, organismes i projectes locals amb qui s’ha teixit el programa d’activitats paral·leles als concerts.

Tot això, amb una clara visió de futur i amb l’objectiu de poder ampliar la oferta i el nombre de loca- litzacions en properes edicions, quan la situació pandèmica també hagi millorat i l’escenari es vagi normalitzant. Aquesta primera edició busca establir les bases del projecte de forma adaptada a la realitat actual per, a partir d’aquí, poder seguir creixent.

Tots els concerts del festival tindran entrada gratuïta tot i que caldrà reserva prèvia mentre que el preu de les activitats oscil·larà entre els 12 i els 25 euros, excepte la visita a Vilauba que també serà gratuïta. En tots els casos, l’aforament és limitat, complint amb les mesures que marca el Procicat. La venda i la reserva d’entrades ja està disponible al web www.latornada.cat.

FESTIVAL RECÒNDIT PLA DE L'ESTANY

FESTIVAL RECÒNDIT PLA DE L’ESTANY

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic