Harold and Maude (1971)

No totes les pel·lícules han de ser perfectes. No totes les pel·lícules han de ser de culte, ni les millors del món, ni fer-te tenir la sensació d’estar aprofitant el temps quan les veus.

El cinema dels matisos – “Harold and Maude” (1971)
Comèdia negra, 1971
Direcció: Hal Ashby
Amb: Bud Cort i Ruth Gordon, entre d’altres.

Pot veure’s a Filmin.

L’hivern és una època trista. No passa res. Venim d’un estiu atabalat d’esdeveniments i una tardor inexistent que no ens ha permès “aterrissar”, que diem els banyolins. I val la pena reivindicar, en èpoques com la nostra de perfeccionisme extrem i alta exigència a l’hora de perdre el temps, les pel·lícules mediocres.

Harold and Maude (1971) és una pel·lícula normaleta, senzilla. Un clàssic de les pel·lícules nord-americanes que ens explica la història d’un jove obsessionat amb la mort (i amb rebre atenció per part de la seva mare absent) i d’una àvia que encara la recta de la vida de la mateixa manera que l’Anne Draper de Mad Men. Una pel·lícula de tarda per si vols una estona d’humor negre i una història que et faci pensar sobre litúrgies.

De tots els 90 minuts que dura el film, cal fer una especial menció a la cançó “If You Want To Sing Out, Sing Out”, de Cat Stevens, que viurà sense pagar lloguer a casa vostra durant uns dies després dels crèdits. 

No totes les pel·lícules han de ser perfectes. No totes les pel·lícules han de ser de culte, ni les millors del món, ni fer-te tenir la sensació d’estar aprofitant el temps quan les veus. Toca un hivern d’avorrir-nos i riure. No passa res per dedicar tota una tarda al sofà. Perquè, ho diu Rokobanana, “perdoneu la meva mediocritat, no tothom ha nascut per ser tan especial”.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!