Headbirds

Festival 17820

Headbirds

Headbirds

Si a Banyoles hi ha un músic prolífic i amb projecció internacional, no són els veterans Kitsch amb la seva dilatada carrera, ni l’ubic i talentós Ramon Prats amb les seves múltiples formacions, ni el mestre Saderra, les sardanes del qual sonen i sonaran a totes les places de Catalunya per molts anys, sinó Headbirds.

Sota aquest nom artístic reconegut en tota l’escena de música electrònica nacional i exterior, hi ha la figura de Dani Guijarro, nascut a Granollers el 1986 i banyolí d’adopció des del 1996. Les aparicions en públic de Headbirds no només sorprenen per quantitat, sinó per qualitat .

L’avalen actuacions a alguns dels millors locals del gènere d’arreu del món: Nova York, París, Londres, Berlín, Hong Kong, Bangkok o Moscow, així com festivals de música electrònica d’escala mundial: Sónar, Primavera Sound, All Tomorrow’s Parties, ElectroSnow, Piknic Electronik, Mira, Boiler Room, Mutek, Eurosonic Noordeslag, Wavves Vienna o Bilbao BBK.

El seu estil eclèctic als plats es mou entre techno, house i electro, però és capaç d’introduir en les seves sessions influències de funk, 80’s, disco… demostrant la seva visió global de la música i el seu bon gust per trobar punts comuns entre elles, sense oblidar que el seu objectiu és fer ballar.

Com a productor, les seves composicions es mouen pel terreny d’electro i techno, publicant-les al seu segell Ochomel o Eduardo de la Calle. Algun dels seus temes han estat punxats per grans del gènere com el texà Maceo Plex o el berlinès Marcel Dettmann, reconeixent la vàlua del nostre ambaixador electrònic banyolí.

Com a promotor musical, durant molts anys, va portar a Banyoles la millor música de ball del moment, com a coorganitzador del meravellós, però malauradament ara extint, Festival Estrany. Al Festival 17820 tindrem la sort de poder tornar a gaudir-lo com a un dels caps de cartell amb les seves mescles i remescles de la millor música electrònica del moment… Un autèntic regal de final de festa!

August Corominas

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic