Headbirds

Festival 17820

Headbirds

Headbirds

Si a Banyoles hi ha un músic prolífic i amb projecció internacional, no són els veterans Kitsch amb la seva dilatada carrera, ni l’ubic i talentós Ramon Prats amb les seves múltiples formacions, ni el mestre Saderra, les sardanes del qual sonen i sonaran a totes les places de Catalunya per molts anys, sinó Headbirds.

Sota aquest nom artístic reconegut en tota l’escena de música electrònica nacional i exterior, hi ha la figura de Dani Guijarro, nascut a Granollers el 1986 i banyolí d’adopció des del 1996. Les aparicions en públic de Headbirds no només sorprenen per quantitat, sinó per qualitat .

L’avalen actuacions a alguns dels millors locals del gènere d’arreu del món: Nova York, París, Londres, Berlín, Hong Kong, Bangkok o Moscow, així com festivals de música electrònica d’escala mundial: Sónar, Primavera Sound, All Tomorrow’s Parties, ElectroSnow, Piknic Electronik, Mira, Boiler Room, Mutek, Eurosonic Noordeslag, Wavves Vienna o Bilbao BBK.

El seu estil eclèctic als plats es mou entre techno, house i electro, però és capaç d’introduir en les seves sessions influències de funk, 80’s, disco… demostrant la seva visió global de la música i el seu bon gust per trobar punts comuns entre elles, sense oblidar que el seu objectiu és fer ballar.

Com a productor, les seves composicions es mouen pel terreny d’electro i techno, publicant-les al seu segell Ochomel o Eduardo de la Calle. Algun dels seus temes han estat punxats per grans del gènere com el texà Maceo Plex o el berlinès Marcel Dettmann, reconeixent la vàlua del nostre ambaixador electrònic banyolí.

Com a promotor musical, durant molts anys, va portar a Banyoles la millor música de ball del moment, com a coorganitzador del meravellós, però malauradament ara extint, Festival Estrany. Al Festival 17820 tindrem la sort de poder tornar a gaudir-lo com a un dels caps de cartell amb les seves mescles i remescles de la millor música electrònica del moment… Un autèntic regal de final de festa!

August Corominas

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic