Ignasi TerrazaIgnasi Terraza

 

Aquesta ocasió dedico unes línies a Ignasi Terraza, a qui he descobert fa poc i, francament, he quedat perplex: quina capacitat que posseeix l’ésser humà per aconseguir les seves fites, fins i tot, en les pitjors circumstàncies!

Dic això perquè Terraza, nascut a Barcelona el 1962, va quedar cec a l’edat de nou anys. Després d’aquesta tràgica circumstància, descobreix el piano i comença improvisar. En poc temps es va sentir atret pel jazz i les seves sonoritats, per tant, inicià els seus estudis de piano clàssic en el Conservatori de Barcelona.

El seu ampli coneixement del llenguatge jazzístic i de l’harmonia, l’han convertit en un músic molt valorat com a acompanyant d’una àmplia varietat d’artistes locals i internacionals de la talla dels músics Frank Wess, Lou Donaldson, Benny Golson…

També va treballar amb el guitarrista nord-americà David Mitchell, amb qui va liderar el Mitchell-Terrassa Quartet, guanyador del primer premi del Festival Internacional de Getxo. A Barcelona, va fundar el segell de jazz Swingfònic i la Big band.

Des de finals dels noranta, actua regularment amb l’Ignasi Terraza Trio, formació bastant sòlida i consolidada i amb la qual ha recorregut els principals festivals de jazz tant a l’estat espanyol com arreu del món (França, Regne Unit, Estats Units, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Marroc, Brasil, Colòmbia…).

A L’HAM digital podreu visualitzar un concert del festival de jazz San Javier 2018 (Ignasi Terraza i Antonio Serrano) espero que us agradi i us encisi tant com a mi.            

    

Rico


VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!