In the mood for love (2000)

Amb el títol de “la millor pel·lícula d’amor del món” (amb el permís de Les parapluies de Cherbourg, 1964, i L’amour à vingt ans, 1962), Wai ens retrata les estones d’espera, els dubtes, els temps morts, les enveges i els sentiments d’un amor shakesperià.

El cinema dels matisos – In the mood for love
Drama, 2000
Director: Wong Kar Wai
Amb: Tony Leung i Maggie Cheung, entre d’altres
Pot veure’s a Filmin o a Movistar+.

In the mood for love és un retrat (que no un relat) d’un amor impossible. La Su Li-zhen és una administrativa d’una companyia de viatges casada amb un home que sempre és fora de viatge. Un dia, s’instal·la al pis del costat un jove periodista i tots dos viuran la soledat de forma conjunta, amb els comentaris dels veïns ressonant entre les seves converses.

Amb el títol de “la millor pel·lícula d’amor del món” (amb el permís de Les parapluies de Cherbourg, 1964, i L’amour à vingt ans, 1962), Wai ens retrata les estones d’espera, els dubtes, els temps morts, les enveges i els sentiments d’un amor shakesperià. Amb una direcció de fotografia increïble (de veritat, val la pena pausar-ne alguns plans) reseguim les diverses escenes dins les rutines dels amants, que només podem diferenciar per com van vestits o els accessoris que llueixen.

Veieu-la per Aquellos Ojos Verdes, per les trucades de telèfon on un només despenja per sentir la veu de l’altre, per l’amor de l’home periodista que ha de frenar els seus sentiments per preservar el seu orgull (un home com toca, com Don Draper a Mad Men o el nostre James Bond), per la banda sonora (evidentment, en castellà -podeu trobar-la al web de l’Ham-) i per les preguntes entre amants. “¿A su mujer también le gusta así?”.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!