Incontinència urinària

La incontinència urinària en les dones és una simptomatologia molt prevalent a l’edat jove (relacionada amb l’embaràs i el part) i també en la menopàusica. Perquè el diagnòstic i el tractament siguin adequats, cal consultar sempre a un uròleg o a un ginecòleg.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la incontinència urinària com la pèrdua involuntària d’orina que condiciona un problema higiènic i/o social. Moltes vegades s’associa a tot un seguit de símptomes, com ara la urgència, el desig miccional o les ganes constants.


La incontinència es pot classificar segons el mecanisme de producció: 

D’esforç: és la pèrdua d’orina relacionada amb l’activitat física. Malgrat que la pacient és conscient de la fuita, no existeix desig miccional previ i, per tant, no es produeix la contracció de la bufeta. 

Per urgència: associada a un desig miccional intens que, de vegades, no permet arribar al lavabo.

Tractament farmacològic. 

Mixta: amb participació de les dues anteriors. 

Avui dia disposem de mitjans de diagnòstics molt eficients per classificar i trobar-ne exactament la causa. Amb tot plegat se’ns obre la porta al tractament: 

Teràpia del terra pelvià: de cabdal importància per tota mena d’incontinències, en especial per a les d’esforç. Va a càrrec de fisioterapeutes especialitzats en aquest tema. Les tècniques són actives (biofeed-back, hipopressius, etc.) i passives (electroestimulació del tibial posterior). 

Cirurgia. Actualment, disposem de tècniques avançades poc invasives que ofereixen molt bons resultats. 

Cal fer un estudi diagnòstic acurat per triar la millor tècnica quirúrgica i tenir el màxim de garanties d’èxit. 


Si tens qualsevol dubte, contacta amb la consulta d’Urologia de la Clínica Salus Infirmorum trucant al 972 570 208. Assessorem i ajudem les dones que pateixen aquesta afecció.


Dr. Miquel Closas Capdevila
Uròleg
Número de col·legiat: 1992

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!