Jack Radford

Música i pintura

Us heu preguntat qui és aquest personatge que des de fa uns anys volta per Banyoles amb un look molt particular: vestit amb aires roquers i amb una cresta que el fa inconfusible?

És en Jack Radford, de Sheffield, que l’any 2000 va venir a Camós a visitar a l’enyorat Glynn, paisà seu, i es va enamorar del Pla de l’Estany.
Després de tornar de vacances unes tres o quatre vegades més, l’any 2014 va decidir deixar la seva ciutat natal per mudar-se a Banyoles.

Per què Banyoles i no una ciutat gran?
“L’any 2003, en una de les meves visites, vaig estar 3 mesos seguits a Banyoles. Foren les sensacions que m’oferí aquest lloc, els temps i la facilitat de connectar més ràpidament amb la gent: surto pel carrer, vaig a comprar… i de seguida em creuo amb cares conegudes. Així que m’és més fàcil fer amistats. A la meva ciutat, Sheffield, em puc passar 8 hores seguides passejant pel centre i trobar-me, amb sort, amb una sola persona coneguda.
Per a una persona de fora és més adient una ciutat petita com Banyoles que una de més gran com Barcelona, pel seu caràcter familiar”.

Què és Magno 800?
“Magno 800 És el nom del meu grup de rock. Som 2, en Quim Durall, que toca la bateria i jo, que toco la guitarra.
“Magno” com el gel de dutxa i “800” en català. M’agrada la sonoritat de “Magno vuit-cents” i no pas Magno eight hundred i, també, per fer una picada d’ullet al bar 800”.

També punxes…
”Sí, punxo, sobretot, rock i sempre en vinil”.

Tens un grup de rock, punxes i pintes. Et consideres un artista?
“Soc un artista. Vaig estudiar Belles Arts a la Hallam University. Em vaig especialitzar en gravats, en concret en aiguaforts. Per això, els meus acrílics semblen impressions, perquè tinc els gravats com a referència”.

A partir del dia 1 de febrer i fins al 31 de març exposes a la nostra oficina de L’HAM. Què mostraràs a tots els lectors i lectores que s’acostin a veure la teva exposició? Quina part de la teva obra podran gaudir?
“Dividiré l’obra en 3 parts. Primer exposaré aiguaforts, gravats de metall i àcid. Després, gravats de linòleum.
Les dues sèries de gravats són creacions que vaig fer a Sheffield, perquè allà tenia totes les eines necessàries per a realitzar aquestes tècniques.
Per últim, ensenyaré les pintures acríliques sobre llenç que he dibuixat vivint aquí a Banyoles (#madeinbanyoles)”.

Hi ha alguna temàtica en concret?
“La majoria de les meves imatges són representacions de coses fantàstiques i tipus de juxtaposicions que he creat per divertir-me. Podreu observar aquesta connexió en tota la meva obra en general”.

És un plaer per a nosaltres poder-te entrevistar i poder gaudir de la teva obra durant aquests dos mesos.
“El plaer és meu. Espero que els lectors s’animin a venir a L’HAM a veure el meu art i els agradi”.

Podeu veure l’obra de Jack Radford a L’HAM (pl. Dr. Rovira) en horari d’oficina fins al 31/03.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!