Jeff Healey

El guitarrista cec que va tocar el cel amb la guitarra

Jeff Healey, el guitarrista cec que va tocar el cel amb la guitarra

Jeff Healey,

Fa poc, parlant amb un amic músic, gran coneixedor de la música popular i lector de L’HAM, em va suggerir parlar de Jeff Healey en la secció de música d’aquest mes. Sincerament, el desconeixia per complet. Descobrir-lo, m’ha deixat perplex: veure’l actuant i escoltar-lo tocant són unes d’aquestes coses que et donen una lliçó de vida.

Healey, adoptat des de molt petit en Ontario, Canadà. Quan era un bebè va perdre la vista per un retinoblastoma, un càncer d’ulls estrany. Amb a penes sis anys va començar a tocar la guitarra.

Jeff Healey i la seva banda, The Jeff Healey Band, van debutar el 1988 amb l’àlbum “See the light”. La crítica musical del moment el va definir com un bluesman amb un toc a Stevie Ray Vaughan, una tècnica a l’estil de Johnny Winter i una intensitat de Gary Moore i Zakk Wylde. Durant la seva carrera, ha gravat 5 àlbums d’estudi i va arribar a compartir escenari amb artistes de la talla de BB King, Eric Clapton, Rolling Stones, George Harrison, Stevie Ray Vaughan o els Allman Brothers Band.

Va morir en el 2008 per culpa d’un càncer de sarcoma, quan tenia 41 anys. Va deixar per a tots nosaltres “Heal my Soul”, una joia de disc que està compost amb material totalment inèdit.

Recomano moltíssim que l’escolteu:

Rico Liquete

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!