JOCS EMPORION AL PLA DE L’ESTANY

JOCS EMPORION AL PLA DE L'ESTANY

Ahir dimarts 11 de maig es va fer la presentació dels Jocs Emporion 2021 que han estat aturats durant un any a causa de la situació d’emergència sanitària. L’edició d’enguany durarà una setmana i es repartirà per totes les comarques gironines. Les activitats tindran lloc del 31 de maig al 6 de juny en més d’una vintena de localitats de la demarcació, garantint totes les mesures de seguretat i prevenció davant de la COVID-19.

Concretament al Pla de l’Estany es desenvoluparan un total de 6 activitats diferents, intentant arribar al màxim de públic possible, passant per centres educatius, entitats esportives, adults i famílies.

A continuació us detallem les 6 activitats que es desenvoluparan durant la setmana:

  • Esports Alternatius (Centres Educatius de Secundària)
  • Trobada Comarcal Esports Individuals (Gimnàstica Artística, Gimnàstica Rítmica i Patinatge Artístic)
  • Trobada Comarcal de Futbol 7 (Entitats de la comarca)
  • Escacs (Entitat de la comarca)
  • Activitat per Gent Gran (Adults)
  • Activitat per Famílies (Activitat oberta – Famílies)

L’edició del 2021 dels Jocs Emporion durarà una setmana i es repartirà per totes les comarques gironines

  • Les activitats tindran lloc del 31 de maig al 6 de juny en més d’una vintena de localitats de la demarcació, garantint totes les mesures de seguretat i prevenció davant de la COVID-19
  • La V Gala Valors en Acció, que se celebrarà el 14 de juny a la Sala La Planeta de Girona, reconeixerà els equips i els esportistes que han destacat pel joc net i l’exemplaritat durant la pràctica esportiva

Els Jocs Emporion tornaran a dur-se a terme aquest 2021. Després d’un parèntesi d’un any, obligat per la situació d’emergència sanitària originada per la COVID-19, l’esdeveniment reprèn el fil amb una edició especial, amb un nou format per adaptar-se a les mesures de seguretat requerides. Passarà de disputar-se durant tres dies (un cap de setmana) a tota una setmana sencera (del 31 de maig al 6 de juny) i l’activitat no es concentrarà en una sola comarca, sinó que es repartirà pel territori. 

Els detalls s’han explicat aquest matí en una roda de premsa a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona. Hi han participat el diputat d’Esports, Jordi Masquef; el representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Pujols, i el vicepresident del Consell Esportiu de l’Alt Empordà, Joan Cano.

En les darreres edicions celebrades (2018 i 2019), els Jocs Emporion van reunir uns cinc mil participants. La intenció és que aquesta xifra es repeteixi o fins i tot se superi enguany, però amb la diferència que les activitats estaran més esponjades arreu de la demarcació de Girona, i en molts més dies. Més d’una vintena de localitats de les vuit comarques gironines (Alt Empordà, Baix Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva) acolliran l’edició d’enguany. 

Cada consell esportiu ha programat una sèrie de propostes esportives, competitives i lúdiques: des d’esports d’equip (futbol 7, voleibol, bàsquet o futbol sala), fins a esports individuals (gimnàstica rítmica, futbol sala, atletisme o natació), passant per activitats dirigides a les famílies i a la gent gran. També s’hi han programat trobades multiesportives. 

El diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha remarcat que «les competicions esportives federades ja funcionen des de fa setmanes i creiem que el retorn d’aquest esdeveniment contribuirà a fer un pas més cap a la normalitat. Serà una edició especial, en la qual no eludirem la competició, però sobretot tenim ganes de reforçar els valors per part dels esportistes, tècnics, famílies o directius. Reforçar la sensibilització i la consciència que els comportaments cívics, el respecte i l’esforç són imprescindibles en qualsevol àmbit de la vida, no només en l’esportiu».


Gala Valors en Acció

Els actes associats als Jocs Emporion 2021 es tancaran el proper 14 de juny (19 h), en un acte a la Sala La Planeta de Girona. La Gala Valors en Acció reconeix els esportistes i equips que, en les seves participacions a les activitats organitzades pels diferents consells esportius de les comarques gironines, han destacat pel joc net i l’exemplaritat. En total, s’hi repartiran setze guardons. 

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es realitzen les activitats. Com ja li corresponia l’any passat, l’edició d’enguany la lidera el Consell Esportiu de l’Alt Empordà. 

«Tots junts hem tirant endavant aquesta edició, però esperem que sigui simplement una edició de parèntesi. Això voldrà dir que el 2022 podrem recuperar el format original dels Jocs Emporion, que ja estan consolidats a les comarques gironines», ha conclòs Jordi Masquef. 

Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

La Diputació de Girona s’ha sumat a l’Agenda 2030, l’estratègia global de les Nacions Unides per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta. En aquest sentit, s’ha compromès amb l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible amb l’alineament del Pla de Mandat 2020-2023 de la corporació amb els ODS. Els Jocs Emporion impacten directament en tres d’aquests objectius: 3) salut i benestar; 5) igualtat de gènere, i 10) reducció de les desigualtats. 


DESCARREGA EL DOSSIER D’ACTIVITATS

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!