JOGUINES PER A TOTHOM

– ‘JOGUINES PER A TOTHOM’

PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI – ‘JOGUINES PER A TOTHOM’

 

PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI – ‘JOGUINES PER A TOTHOM’


Des del 2013 l’escola Casa Nostra organitza el projecte d’aprenentatge i servei (APS), JOGUINES PER A TOTHOM. Es tracta d’un projecte solidari que es du a terme des de Càritas Banyoles amb la col·laboració de l’alumnat de 3r d’ESO al llarg del primer trimestre del curs. Consisteix en la recollida de joguines, jocs, llibres i contes en bon estat i la posterior organització i distribució de lots, durant les festes nadalenques, a nens i nenes de totes edats del Pla de l’Estany.

Cada any, per festes nadalenques, Càritas Banyoles porta a terme la Campanya de Reis. Aquest servei es concentra bàsicament en el mes de desembre, i neix amb la pretensió que els nens i les nenes de famílies amb pocs recursos econòmics del Pla de l’Estany tinguin joguines per a aquesta època de l’any. L’entitat obté les joguines a través donacions fetes per particulars al llarg de tot l’any a través de diferents canals.

La diversitat de tipologia de joguines rebudes així com les seves condicions fa que sigui necessari un procés de revisió i selecció abans d’arribar als seus destinataris finals. Per aquest motiu i també per a ampliar la participació i augmentar el nombre de joguines rebudes és també molt important portar a terme una campanya de difusió a nivell local/comarcal.

En aquest sentit, el projecte APS recull aquesta necessitat de l’entitat i al mateix temps ofereix a l’alumnat una proposta educativa de gran component social. Amb aquest projecte els nostres alumnes contribueixen en l’elaboració del material de difusió i sensibilització, en la difusió d’aquestes activitats de recollida i en la classificació, revisió i elaboració de lots de joguines segons les necessitats de l’entitat. Finalment fan un tancament a l’escola on es presenten els resultats en format de gràfics extrets de les taules de recompte als companys d’altres cursos a la direcció de l’escola i als representants de Càritas.

El resultat més evident del projecte és que s’aconsegueixen preparar els lots en el termini marcat per la seva distribució a principis de gener a totes les famílies donant una resposta educativa a les necessitats de l’entorn escolar.

I el millor és la il.lusió que es reparteix en cada lot. La major part de l’alumnat dedica moltes hores al projecte. El compromís és tal que un cop hi ets l’objectiu és aconseguir tots els lots ben presentats i no importa les hores de servei que s’hi dediquen que en molts casos superen en escreix les marcades pel projecte. Tot això s’aconsegueix gràcies al gran treball en equip de l’alumnat, els docents que els acompanyen i els voluntaris de Càritas.


PROJECTE DE SERVEI COMUNITARI – ‘JOGUINES PER A TOTHOM’

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic