Josep Franch Freixas

Director de l’escola Estació de la Música de Mata

Josep Franch Freixas - director de l'escola Estació de la Música de Mata


Josep Franch Freixas

 

Josep Franch Freixas és el director de l’escola Estació de la Música de Mata, que fa quatre anys que funciona. Aquest curs ha iniciat uns tallers de música relacionats en el món de l’espectacle: musicals de Broadway, teatre Petit Príncep, cant coral…


Com ha sorgit la idea d’aquests tallers?

Fa uns anys vaig viatjar a Nova York on vaig gaudir en primera persona del millor Gospel i vaig passejar-me per Broadway, que és un bulevard ple de teatres amb musicals i obres espectaculars. Sens dubte és la referència més gran de teatre musical que existeix i això, com apassionat del món artístic i cultural, em va captivar. És un ambient que t’atrapa. Els beneficis i valors que aporten aquestes activitats són gairebé infinites i molt pràctiques en l’educació i creixement personal de qualsevol edat, oferir-ho a l’escola era una idea que feia anys que rondava pel meu cap.


Qui els imparteix?

La Judit Batchelli i en Marçal Aurich, que a part de ser joves i creatius, estan molt ben formats! La Judit s’ha format a l’escola de teatre, dansa i musical Memory, d’Àngels Gonyalons i ha participat en diversos musicals. Actualment segueix actuant a diferents musicals sorgits de diverses formacions a teatres de Barcelona. Per altra banda, en Marçal ha estat lligat al teatre des dels sis anys en diverses formacions. Docent certificat pel teatre Galliners i actualment membre de Gospel Viu Choir.


Per a quin públic són?

Les activitats programades durant el curs estan organitzades per edats, però ens agrada innovar i, aquest any, hem preparat tallers perquè els pares i mares tinguin l’oportunitat de participar amb els seus fills.


L‘escola continua oferint classes de música?

I tant que sí! La música és més que una extraescolar. És aprendre a viure-la, a gaudir-la, conèixer nens, nenes i joves d’altres escoles i conviure en un ambient obert i proper. 

Oferim activitats com producció musical, covers, combos i molts instruments!


Vas estudiar publicitat i relacions públiques, què t’ha portat a obrir una escola de música.

La música m’ha acompanyat des de petit, m’hi he format de forma professional i també m’ha format de forma personal. Em vaig tirar a la piscina perquè tenia clar que volia enfocar la meva vida a l’educació musical.


Moltes gràcies i molta sort amb tots els projectes!

A vosaltres!

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!