Si us heu deixat perdre pel Gòtic de Barcelona i heu anat a parar al carrer Milans, aleshores ja coneixereu l’estudi de l’il·lustrador japonès Yoshi Sisla, que d’Osaka es va mudar a Barcelona l’any 2005.
Si no coneixeu l’estudi, aneu-hi quan acabi el confinament, que val la pena conèixer les seves il·lustracions de paisatges coneguts. Mentrestant, podeu seguir-lo a través de l’Instagram.
La seva proposta de confinament és un joc de l’oca que ha dibuixat ell mateix en blanc i negre perquè, a part de jugar al tradicional joc, el pugueu acolorir!
Descarregeu aquí en format A3. I aquí en format A4
Si voleu, podeu col·laborar ecomòmicament aportant la voluntat per a l’artista aquí.
Instruccions
Es juga amb un o dos daus, juguen dos o més jugadors amb una fitxa cadascun. Comença el jugador que obté la puntuació més gran amb el dau. Les fitxes avancen conforme la puntuació de la tirada. Depenent de la casella en la qual caigui es pot avançar o, per contra, retrocedir i en algunes d’elles està indicat un càstig. Guanya el joc el primer jugador que arriba a la casella 63, “el Jardí de l’Oca”.
Caselles especials
En certes caselles no sols es limita a caure en elles i complir la seva regla sinó que alhora que es compleix també entonem la seva coneguda i enganxosa frase, afegint així una mica de diversió extra. A continuació us deixo detalls de les caselles especials i les que tenen aqueixes famoses frases.
L’oca: Estan distribuïdes per tot el tauler i quan caiem en ella s’avança a la següent oca amb la frase: D’oca en oca i tiro perquè em toca! I tirem de nou.
El pont: Existeixen dues caselles que en caure en una d’elles ens porta a l’altra, amb la qual cosa podem avançar o retrocedir, aquesta també ve acompanyada de la seva frase: De pont a pont i tir perquè em porta el corrent!
Els daus: Mateixa regla que amb el pont, tenim dues caselles també però amb la diferència que en aquestes s’avança o retrocedeix bastant mes. La seva frase: De dau a dau i tir perquè m’ha tocat!
La posada: Es perd un torn.
El pou: Es perden dos torns.
La presó: Es perden tres torns.
El laberint: Quedes atrapat en el laberint fins que serveis el número que es triï.
La Calavera: Aquesta és la pitjor per al meu gust, per trobar-se quasi al final del tauler i en caure en ella hem de tornar a començar. No sols es pot caure en ella sense mes, ja que si ens passem de tirada i retrocedim podem caure en ella també.