Kurt Rosenwinkel

Guitarrista atípic

Kurt Rosenwinkel

Aquest mes li toca el torn a l’americà Kurt Rosenwinkel: guitarrista atípic, amb un estil heterogeni i un so modern i elegant, fruit d’una llarga trajectòria d’estudi musical que inicià amb el piano, però ja, amb dotze anys, va canviar d’instrument i, des d’aleshores, destaca per les seves aptituds amb la guitarra.

 

Durant les dècades dels vuitanta i noranta, les composicions musicals de Kurt estaven influenciades per Pat Metheny i John Scofield. Però, va anar agafant estil propi i, sense cap mena de dubte, es va convertir en una de les referències de les sis cordes en el canvi de segle per als guitarristes de jazz.

L’extraordinària complexitat harmònica de les seves composicions, la tècnica sorprenent i el to melancòlic de la seva música, han captivat a tota una generació de públic i músics de jazz, que si encara no coneixes, ja és hora que ho facis. Escolteu aquest vídeo de Kurt improvisant amb la guitarra i entendreu de què us parlo:

El trio Kurt Rosenwinkel (a la guitarra), Eric Revis (al baix) i Eric Harland (a la bateria) presenten el disc Reflections: una raresa dins de la seva carrera, ja que per primera vegada, Rosenwinkel aparca les seves pròpies composicions i grava un àlbum d’estàndards de jazz, això sí: explora el costat més fosc de les balades!

 

Rico

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic