La CUP Banyoles condemna les actuacions policials

La CUP Banyoles condemna les actuacions policials del 12 de juny a Banyoles

La formació exigeix, perquè no es tornin a repetir, que les responsables directes i indirectes assumeixin les seves responsabilitats i conseqüents sancions.

A tenor dels fets ocorreguts a Banyoles la matinada del 12 de juny, i la publicació a les Xarxes Socials d’una altra agressió policial injustificable, la CUP Banyoles volem expressar la nostra condemna més ferma i absoluta d’aquestes actuacions policials i exigim, perquè no es tornin a repetir, que les responsables directes i indirectes assumeixin les seves responsabilitats i conseqüents sancions.

Els fets denunciats, revelen una mala praxis policial que cal eradicar d’una vegada per totes, doncs no per desconegudes aquest tipus d’accions, ens semblen menys lamentables.

Amb aquest comunicat volem remarcar que, durant els 8 anys que la CUP ha estat a l’oposició de l’ajuntament de Banyoles, hem denunciat indicis d’aquesta mala praxis policial nombroses vegades i cap de les responsables ens ha volgut escoltar, inclús s’ha pretès silenciar el que finalment ha sortit a la llum. No hi catifes prou grans per tapar tanta porqueria ni prou ambientador per cobrir la fèrum a racisme, odi i abús de poder que surt de la comissaria de la policia.

Una policia que no serveix al poble, sinó que intimida i acusa, no és la nostra policia. Cal un canvi de model policial, i de forma urgent, a Banyoles. Els fets ara ens donen més que mai la raó. Toca prendre decisions, decisions valentes que si s’haguessin pres quan tocava ara no hauríem de lamentar els fets que ens avergonyeixen i indignen a parts iguals.

Cal canvis profunds en la policia Municipal de Banyoles, i cal fer-ho ara, perquè la policia no pot ser racista, classista ni agressiva. Ha d’estar al servei de les persones i de la convivència.

Assemblea Local de la CUP a Banyoles.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!