La mirada de la Fiona (2023)

Recomanar-vos aquesta sèrie és una excusa molt plana per fer-vos promoció (no pagada) de la nova plataforma que tenim com a país: 3cat.

El cinema dels matisos – La mirada de la Fiona (2023)
Minisèrie, 2023
Directors: Dídac Cervera i Sergi Cervera
Amb: Mireia Oriol, Sergi Cervera i Dafnis Balduz

Pot veure’s a 3cat.

 

Recomanar-vos aquesta sèrie és una excusa molt plana per fer-vos promoció (no pagada) de la nova plataforma que tenim com a país: 3cat. La mirada de la Fiona (2023) és una sèrie molt mediocre (molt), però que serveix per engreixar el repertori de sortida de la plataforma i per demostrar que Catalunya pot i ha de crear sèries sense cohibir-se (més endavant descobrirem si podem fer coses més bones).

L’argument de la sèrie és ben senzill: la Fiona, en Marçal i l’Oriol es debaten entre la seguretat de les responsabilitats adultes i l’anhel de sentir-se joves i no sentir-se empresonats. En aquesta crisi existencial, cadascun d’ells lluita contra les seves pors i desitjos mentre naveguen per les múltiples capes (i llençols) de les relacions humanes.

Podria ser un spin-off de Com si fos ahir (2017), en contingut i forma.

Sempre ens ha seduït la llibertat del personatge de la femme fatale que s’alimenta de la fogositat de diversos homes a canvi de fer-los fer il·lusions. “En Pol és el típic noi dolent que no mola, però… ens agrada”. I el conflicte és evident: la Fiona no està en un moment de comprometre’s, però apareix l’home amable que la tracta bé. Amb qui es quedarà? Són 6 capítols de quinze minuts (tampoc n’aguantaríem gaire més) que beuen del recurs de trencar la quarta paret de Fleabag (2016) i de la crisi dels 30 d’Arròs Covat (2009). Si no teniu res més a fer, doneu-li una oportunitat.

 

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!