La nostra aliada: la Mort 

La nostra aliada: la Mort 

 

Laura Miñana Marco- TERAPEUTA GESTALT


Aquella mort sobtada, inesperada i mai desitjada, ens trenca el món. I el cor. Ens posa en la necessitat de sobreviure, havent d’acceptar, tant sí com sí, el que ha passat.

La realitat s’imposa a cop de timó, endinsant-nos en un mar difícil de navegar. “El temps ho cura tot”, diuen… I anem capejant entre el “com em manques”… i el, “sóc aquí i haig de tirar endavant!”.

Com són de complexos els sentiments, en aquest espai on s’evidencia l’ambivalència del temps! El fet traumàtic ens porta un cop i un altre “allà”. 

I també trobem espais on que apreciem que hem fet una altra passa en el propi camí evolutiu de la mancança i l’acceptació. I de vegades ja podem començar a recordar amb un lleuger somriure. I estimem amb calidesa de nou.

D’altres morts arriben anunciades. Ens permet anar-nos-hi apropant amb més calma. Passat l’esglai inicial, i després de barallar-nos-hi…

Podem fer dissabte i buidar calaixos. Recordar tants episodis i extreure’n el que de debò som. Ja sense personatges de conveniència. Sense el “quedar bé”. Tot el que és superficial ara ja no té cabuda ni ens farà perdre el temps. Perquè ara que el temps s’imposa clar i precís. Encara tenim l’espai on ser nosaltres i expressar-nos clarament. Hi hagi fullatge o flors o fruits, els disposem com volem. Hi som encara, i podem decidir marxar plens de dignitat, sabent que som humans i imperfectes. I humans amb un gran cor on entren familiars i amics que que són importants per a nosaltres.

La vida ens ofereix un temps real i el podem aprofitar per ser totalment qui hem vingut a ser, marxant connectats amb el nostre cor, ara si!, amb plenitud.

Laura Miñana Marco

TERAPEUTA GESTALT

Escolta i suport en processos personals – Acompanyament al final de la vida

“L’AMOR DE LA TEVA VIDA ETS TU”

CONTACTA’M AQUÍ

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!