L’Ajuntament de Banyoles revalida el Segell Infoparticipa

L’Ajuntament de Banyoles revalida el Segell Infoparticipa

L’Ajuntament de Banyoles revalida el Segell Infoparticipa

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el Segell Infoparticipa a l’Ajuntament de Banyoles per la transparència de la seva pàgina web (www.banyoles.cat) i del portal de transparència. El guardó es va lliurar ahir a la tarda en un acte a Barcelona.

El consistori ha complert el 92% dels 52 indicadors (4 més que l’any passat). És a dir ha assolit correctament 48 dels ítems que estableix el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), que és el fruit de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i Publiradio.

L’Ajuntament de Banyoles és una de les 135 administracions catalanes que han obtingut el Segell després de l’avaluació de tots els Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions de Catalunya. Així doncs, el consistori obté aquest reconeixement per segona vegada consecutiva i manté la mateixa nota de l’avaluació del 2019: un 92%. Els ítems avaluats són molt variats perquè fan referència a qüestions com les actes dels plens i de les juntes de govern, el pressupost, els contractes, les subvencions o a la participació ciutadana, entre altres. La valoració es fa amb un sí en el cas que hi trobin la informació, o valorat com a zero, en el cas que no la trobin o sigui deficient.

La cerimònia de lliurament d’aquesta vuitena edició del Segell Infoparticipa es va celebrar ahir dilluns a la tarda a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la presència del rector de la UAB, Javier Lafuente, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé. La regidora de Participació i Comunicació, Clàudia Massó, va recollir el Segell en nom de l’Ajuntament de Banyoles i va destacar que “des de l’Ajuntament treballem perquè el contingut de la pàgina web sigui cada vegada més transparent, entenedor i complert amb un compromís clar de transparència i perquè el dia a dia de l’Ajuntament arribi a la ciutadania”.


El Segell Infoparticipa vigent des del 2013

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip, que està integrat per membres de l’associació catalana i de la federació de municipis, de l’oficina antifrau, del Col·legi de Periodistes, de l’Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic.

L’Ajuntament de Banyoles revalida el Segell Infoparticipa

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!