Laura Geli Julbe

Novel·lista del llibre “Reinici”

Foto Laura Geli.
Per Sant Jordi (enguany traslladat al 23 de juliol) els protagonistes són els llibres. Per això, el personatge d’aquest mes és una escriptora: la banyolina Laura Geli Julbe. Laura, fins ara perruquera i assessora d’imatge, ha publicat una novel·la: Reinici.
De moment, ja ha estat traduïda al castellà i a l’anglès.

De què va Reinici?
Reinici reflecteix els estats emocionals que tots hem pogut sentir: incertesa, angoixa, por, dol… i, també, esperança, il·lusió i alegria…

Però, la protagonista de la novel·la els viu tots de cop i en poc temps, quan li diagnostiquen que, per continuar vivint, necessita un òrgan sa: un trasplantament de fetge, ja que una malaltia autoimmunitària li ha destrossat el seu.

Que intens!
Cert. Reinici, ens submergeix en aquest procés, a través dels relats de la protagonista, en les situacions, descobriments, pensaments, contradiccions, dubtes i preguntes que es fa.

Descobrirem, pas a pas, tot el món complex del trasplantament, d’una forma natural, sense dramatismes, ni floritures i amb una escriptura íntima i delicada.

Com està escrit?
Des d’una mirada introspectiva, molt íntima, de la meva vivència i experiència personal en un tram de la meva vida. Està dins el concepte de “l’escriptura del jo”.

Però, la veritat, quan em pregunten com està escrit literàriament, sempre dic que “Reinici està escrit des del cor, des de l’ànima”.

I les il·lustracions del llibre?
Són de l’artista plàstic Jaume Geli (i germà meu!), que es va oferir a fer els dibuixos que acompanyen cada text. La seva sensibilitat i empatia va ser excel·lent, estic molt agraïda!

Per què l’has escrit, el llibre?
Per la necessitat d’acceptar les emocions que sentia durant aquest procés, sense interferir, tan sols fent com a simple espectadora del meu jo intern. Sense ni jutjar-les, ni justificar-les, sinó deixant-les fluir i sortir per plasmar-les al paper. I ho vaig fer en el precís moment que ho sentia. Al cap d’uns mesos i fidel a aquests escrits, vaig proposar-me donar-los forma i bellesa.

És bonic i terapèutic transformar els trams viscuts més foscos en bellesa, sigui a través de l’escriptura, la pintura o qualsevol forma d’expressió artística. Em sento molt satisfeta!

És una espècie d’escriptura terapèutica?
És un repte, un creixement personal i una bona experiència molt recomanable. A vegades, sigui pel ritme de vida tan atrafegat que portem (sobretot les dones), sigui pels patrons generacionals o socials adquirits, no ens donem l’oportunitat d’escoltar-nos i de valorar com cal els nostres sentiments. Hi posem sorra al damunt pensant o fent altres coses per no sentir-les. Això ens pot acabar passant factura a la part emocional o física.

Reinici no només m’ha ajudat a mi. Pot servir d’eina d’ajuda a l’àmbit sanitari, universitari o de l’educació per parlar sobre de la importància de la donació d’òrgans. Per això, vaig sempre voluntàriament on em demanen, per parlar del llibre.

On el podem trobar, Reinici?
A l’Amazon i en deixo uns exemplars a la vostra oficina, per si algun lector o lectora en volgués comprar un.

Moltes gràcies, pels llibres i pel temps!
A vosaltres!

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!