L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Ens queden només dotze anys per aturar la crisi climàtica abans que sigui irreversible. Necessitem la col·laboració de tothom per aconseguir-ho.

L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Aquest és un dels articles més importants que hem escrit, i encara més ara que s’està cremant un pulmó del mon; l’Amazones. Ens queden només dotze anys per aturar la crisi climàtica abans que sigui irreversible. Necessitem la col·laboració de tothom per aconseguir-ho.

 

I què és exactament la crisi climàtica? Doncs bé, aquest és el nom que es dona a molts fenòmens que ocorren a causa de la contaminació de l’atmosfera. Alguns d’aquests són l’escalfament global, l’acidificació dels oceans, la deterioració de la capa d’ozó… totes aquestes coses desembocaran en una sèrie de grans catàstrofes globals; el gel dels pols es fondrà, causant inundacions arreu del món, a més, el gel dels pols ajuda a evitar l’escalfament global, així que si desaparegués aquest s’acceleraria. L’acidificació dels oceans és quan l’aigua dels oceans absorbeix el diòxid de carboni que hi ha a l’atmosfera. Aquesta unió crea àcid carbònic, que dissol les closques dels animals marins.

Greta Thunberg "Fridays for Future"

Nosaltres volem iniciar un moviment a Banyoles per aquesta causa, seguint el projecte de la Greta Thunberg “Fridays for Future“. Farem des de manifestacions fins a actes de sensibilització als supermercats. Necessitem més persones per posar-ho en pràctica, així que demanem que si algú està disposat a comprometre’s per la causa ens enviï un correu electrònic a obe.banyoles@gmail.com o un direct d’instagram a @fridays.for.future.bny. Donarem més informació d’això en els nostres articles i a l’instagram, on també penjarem publicacions per sensibilitzar.

 

Podríem seguir explicant-vos tots els efectes que pot tenir la crisi climàtica, però creiem que el més important és saber què s’ha de fer per combatre-la, així que aquí us deixem amb alguns consells sobre aquest tema:

  1. Anar amb bicicleta quan no és necessari agafar el cotxe, així com agafar preferiblement el transport públic. Sabem que això tothom ho ha sentit moltes vegades, però és realment important.L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA
  2. Comprar preferiblement productes ecològics i de comerç local o de proximitat i evitar les grans companyies com Coca-Cola o Nestlé, ja que aquestes contribueixen molt més a la contaminació que nosaltres en la nostra vida quotidiana; boicotejar-les contribuiria molt més a aquesta causa que no pas dutxar-se durant menys temps.
  3. Consumeix menys carn. Pot sonar estrany aquest consell, però la indústria de la carn és la que més contamina, i també una de les que gasta més aigua.
  4. Fer servir bosses de plàstic reutilitzables (o, si no és possible, biodegradables), i intentar evitar els embolcalls de plàstic en els productes que comprem (és a dir, comprar productes a granel sempre que sigui possible).

 

Finalment volem donar les gràcies a totes aquelles persones que ja estan intentant millorar aquest problema amb accions com aquestes. Bon estiu!

Our Generation

L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic