Les dues nits d’ahir (2021)

Les dues nits d’ahir és la història de dues escapades. Per una banda, la d’en Pol, que mor jove sense que ningú s’ho esperi. Per l’altra, l’escapada dels seus tres millors amics, l’Eric, l’Ona i en Marcel, després de robar les seves cendres de casa els seus pares, per llançar-les encara no saben on.

El cinema dels matisos – Les dues nits d’ahir
Drama, 2021
Director: Pau Cruanyes i Gerard Vidal Barrena
Amb: Judit Cortina, Oriol Llobet, Arnau Comas, Cristina Colom, Mar Pawolwsky

Pot veure’s a Filmin i a algunes sales del Cicle Gaudí.

La primera escena de Les dues nits d’ahir en defineix bastant el to, la història, una desesperació, la vida dels personatges, la vida dels autors de la pel·lícula i la generació Pompeu de la qual en surt el film (podeu veure-la al tràiler de la pel·lícula, enllaçat al web de l’ham).

I és que hi ha tota una generació d’ex-alumnes de Comunicació Audiovisual a la Pompeu Fabra que han fet fortuna a través de fer brillar molt bé matisos d’ells mateixos (també a Banyoles, amb l’Ona Anglada, en Pau Parés o l’Elisenda Veciana, entre d’altres). Una sèrie de pel·lícules que, presentades com a Treballs de Final de Grau, s’han acabat estrenant a grans sales i que han servit de trampolí dels seus autors. Algunes d’elles (si em permeteu la tria personal) son Julia Ist (2017), Ojos negros (2019) o Un sol radiant (2022).

Les dues nits d’ahir és la història de dues escapades. Per una banda, la d’en Pol, que mor jove sense que ningú s’ho esperi. Per l’altra, l’escapada dels seus tres millors amics, l’Eric, l’Ona i en Marcel, després de robar les seves cendres de casa els seus pares, per llançar-les encara no saben on. Durant els quilòmetres que faran per decidir on deixar les cendres d’un amic que ha mort anys abans del que tocava, descobriran que si bé poden acabar el viatge i tornar a casa, mai podran tornar a la seva vida d’abans.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!