Llibres que et mouen

Consell Esportiu Pla de l’Estany

Llibres que et mouen

Seguim en una situació de confinament que està posant a prova la nostra fortalesa mental i, alhora, limita la nostra llibertat física. Una mesura que de ben segur es podria interpretar com la mitja part d’un partit de futbol on, a més a més, l’equip no ha estat a l’altura durant la primera meitat. Ara, però, ens arriba un temps de descansidoni per pensar i reflexionar sobre les nostres accions passades, per tal de sortir del vestidor (o de casa) amb un plantejament diferent que ens ajudi a arribar a bon port.

Els llibres, sens dubte, són una molt bona font d’informació que ajuda a alliberar la ment i obrir noves mirades envers el món que coneixem, per tal d’adaptar el nostre pensament i la nostra forma d’actuar envers un mateix, els altres i el context que ens envolta.

Com que aquest és un moment que podem aprofitar per seguir creixent en tots els sentits, us proposem 3 llibres en 3 idiomes diferents (anglès, francès i espanyol), que tenen la capacitat de canviar el plantejament inicial del nostre partit com a societat.


DEEP. James Nestor (2014)
Freediving, Renegade Science and What the Ocean Tells Us About Ourselves

L’autor descobreix l’apnea com a tècnica que traspassa aquest esport extrem, per descobrir-nos la immensitat i riquesa dels oceans, així com la capacitat d’adaptació del nostre cos en ells.

Durant una expedició a Grècia com a reporter, James Nestor descobreix l’esport de l’apnea (busseig lliure) en el que diferents apneistes competeixen per veure qui arriba a major profunditat utilitzant només la seva capacitat pulmonar i mental.
L’estrès de la competició, l’ego dels esportistes i els múltiples blackouts (desmais) dels competidors abans de fins i tot tornar a superfície li provoquen cert rebuig, fins que topa amb un grup d’apneistes que utilitzen aquesta tècnica mil·lenària per connectar amb l’ecosistema marí des de la humilitat i el respecte, utilitzant només la gran capacitat genètica, generalment desconeguda, d’adaptació del cos a l’aigua.


VOULOIR TOUCHER LES ÉTOILES. Mike Horn (2015)

Un dia qualsevol te n’adones que la vida que portes fins al moment no et fa feliç i decideixes deixar la feina, deixar de banda totes les teves possessions i iniciar una vida d’aventures. Tot i semblar l’epígraf d’una novel·la d’aventures qualsevol, aquesta és la història de l’autor d’aquest llibre, Mike Horn. Un home aventurer des de ben petit, nascut a Sud-àfrica on hi viu fins als 24 anys quan, de sobte, decideix deixar tot enrere per començar una vida plena de reptes i emocions. Conegut com el conqueridor de l’impossible, en aquesta ocasió Mike Horn ens parla de les seves motivacions més profundes, de les seves inspiracions, de la manera com connecta amb la muntanya i com supera qualsevol obstacle, fins i tot la mort d’aquells més propers.

Diverses expedicions als pics més alts de l’Himàlaia on cada pas compta, orientar-se com fan els esquimals a l’Àrtic, o viure moments de tensió davant uns pirates Somalis, són només algunes de les aventures que Mike Horn utilitza per, sobretot, deixar clar els límits es poden doblegar.


NACIDOS PARA CORRER. Christopher McDougall (2009)
La historia de una tribu oculta, un grupo de superatletas y la mayor carrera de la historia

Estem fets per córrer? Aquesta és la pregunta que intenta respondre l’autor, després de patir diverses lesions al córrer, sense massa fortuna a través de la ciència moderna, fins que descobreix els tarahumares, una tribu que viu a les Barrancas del Cobre (Mèxic) formada per homes i dones que no entenen la vida sense córrer.

Els tarahumares han desenvolupat, durant segles, tècniques que els permeten córrer centenars de quilòmetres sense descans, convertint-se d’aquesta manera en els ultra fondistes més espectaculars del món.

Aquesta tribu, però, viu en una part de molt difícil accés, camuflats entre la natura i, a més a més, només es deixen veure si així ho volen.

Com aconsegueix l’autor, doncs, conèixer i experimentar aquestes tècniques ancestrals? Caballo Blanco té la resposta a aquesta pregunta.

 

Consell Esportiu Pla de l’Estany

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!