LLUÍS CARDENAL I ALBERT GIRONÈS

Presentadors de La Cova, un nou programa de Ràdio Banyoles de caràcter jazzístic que s’emet cada dijous de 22h a 23h.

LLUÍS CARDENAL I ALBERT GIRONÈS
Presentadors de La Cova, un nou programa de Ràdio Banyoles de caràcter jazzístic que s’emet cada dijous de 22h a 23h.

LLUÍS CARDENAL I ALBERT GIRONÈS

 

L’HAM: Què és La Cova?

AG: Un projecte de dos amics amb moltes ganes de posar discos i que gràcies a la confiança de ràdio Banyoles hem pogut posar a la pràctica.

LLC: És un espai radiofònic a on es pot gaudir dels diferents espectres del món del jazz.

L’HAM: Què us ha portat a fer-lo?

AG: Doncs la inquietud per descobrir cada dia nous discos i temes que ens agradaria que la gent també els pogués escoltar, a part, de les ganes personals de posar música.

LLC: Teníem ganes de compartir les nostres inquietuds musicals i d’escoltar el que més ens agrada per la ràdio.

L’HAM: Quin format té?

AG: És un espai d’una hora de durada en el que hi té cabuda qualsevol cosa relacionada en el món del jazz, intentarem estar al dia dels concerts que es facin a Banyoles i a promocionar a grups locals.
Evidentment, també deixarem un espai per posar els temes que portem cada dijous tant en Lluís com jo.

L’HAM: Escoltarem jazz nacional, internacional, història del jazz…?

AG: De tot. En els dos programes que hem fet fins ara n’hem dedicat un al jazz anglès i l’altre cada un ha portat els temes que ha volgut. No hi ha normes, tots dos escoltem moltes coses diferents… vinguin d’on vinguin.

L’HAM: Quina relació té el programa amb el festival d’emergències musicals de Banyoles FEMJAZZ?

LLC: Jo fa uns anys que col· laboro amb el festival. La idea de fer el programa era també de què hi hagués una finestra oberta per fer promoció dels músics que vindran aquesta edició i perquè el jazz arribi com a més gent millor. Tot com sempre, des d’un basant d’aficionats i de fans del gènere.

L’HAM: Quin públic espereu tenir?

AG: Com més millor! No intentem arribar a un públic concret sinó fer arribar bona música a tothom a qui li agradi escoltar discos i passar una bona estona. Com he dit abans, és un projecte de dos amics amb bones intencions.

LLC: Qualsevol persona amb un mínim de curiositat per sons que a vegades no sonen a bars, sales de festes o altres plataformes. Tothom és capaç de passar una bona estona escoltant música, sempre que aquesta estigui ben feta. Si aconseguim despertar l’interès a 1 oient dels 20.000 possibles a Banyoles, estarem doblement satisfets.

L’HAM: A la comarca la gent és amant del jazz?

LLC: Veient les programacions de les festes majors, sales… crec que el jazz té un paper poc rellevant. També cal dir que, concretament a Banyoles, hi ha una programació força estable. A la resta de comarca crec que és bàsicament inexistent… però segur que trobarem molta gent que ens escoltarà a partir de la setmana vinent.

AG: Doncs, sincerament no ho sé… tal com diu en Lluís no hi ha gaires ofertes referents al jazz però si sé que hi ha gent a qui li agrada el jazz i que si podem fer-lo arribar a través del programa a molta altra gent, doncs benvingut sigui.

L’HAM: Moltes gràcies als dos i molta sort amb el programa!

AG: A vosaltres i gràcies per l’entrevista. Esperem poder donar a conèixer millor el programa. Ens acomiadem donant les gràcies a Ràdio Banyoles, per donar-nos la confiança i us esperem a tots el dijous a partir de les 22h.

LLC: Gràcies. Afegeixo que el programa es pot escoltar en directe a www.radiobanyoles.cat. També podeu escoltar els programes anteriors a la web, dins de la pestanya de programes. Donar les gràcies a ràdio Banyoles i a tots els oients que ens escolten i ens escoltaran molt aviat.

La COVA

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!