Londres

… a través de galeries d’art alternatives i gratuïtes

Londres

Londres

Proposo un viatge a Londres a través de galeries d’art alternatives i gratuïtes, per compensar la despesa econòmica que comporta l’estada a una de les ciutats més cares del món. Si voleu, ho podeu fer sense haver de pujar al metro! Amb temps, Ryanair té bitllets de 50 euros.

Comenceu per la zona Lambeth, una àrea industrial on s’estan transformant antigues naus amb espais culturals. Deixeu-vos caure a la New Port Street Gallery, que pertany a Damien Hirst, l’artista viu amb l’obra millor pagada i un dels artistes més polèmics a causa de la seva obra amb animals dissecats o la calavera humana autèntica, tota ella incrustada per 8.601 diamants. No veureu cap de les seves creacions, sinó una selecció de la seva col·lecció d’art en una antiga nau industrial i una cafeteria en forma de farmàcia que ell mateix ha dissenyat.

Ben bé al costat, tot i que és difícil de veure, hi ha la galeria Bacons Fields, amb dues sales d’art contemporani. Reserveu la vista a l’hora de l’esmorzar, ja que té una cafeteria molt cool!

Camineu Tàmesi avall fins a arribar a la galeria Tate Britain, que aplega obres d’art britànic d’artistes com Turner, Hockney, Blake i Bacon. Al hall, sempre canviant, tant es pot veure una instal·lació de grans dimensions com una performance. Per no saturar-vos, recomano que feu una selecció d’allò que realment voleu visitar.

Riu avall, topareu amb l’Abadia de Westminster, moment per fer-vos la foto guiri davant del Big Ben i travessar el riu, però sense deixar de vorejar-lo. Si continueu direcció al Tower Bridge, que el veurem de fons, gaudireu d’uns dels passejos més agradables de la ciutat i escenari de tantes pel·lícules. De seguida, a mà dreta, trobareu la Tate Modern. A part de visitar una de les més completes i importants obres d’art contemporani del món, amb obres de Picasso, Warhol, Dalí, Rothko entre molts altres, l’edifici, una antiga central elèctrica, és espectacular. Des de la cafeteria, a més, hi ha una impressionant vista del Millenium Bridge i la catedral de Saint Paul. Visiteu the Turbine hall, sempre és una sorpresa!

Si encara no heu menjat, arribeu al Borough Market, prop del Tower Bridge. Hi ha parades de menjar d’arreu del món. Això sí, el cap de setmana està petat, si voleu evitar les aglomeracions, alsehores mengeu al Flat Iron Square, que no queda lluny.

A prop hi ha la White Cube gallery, amb una representació d’artistes nacionals i internacionals emergents.

Si encara us queden ganes de cultura, creuem el London Bridge per arribar a la White Chapel Gallery (la qual, l’any 1939, fou l’única galeria britànica que acollí el Guernica de Picasso) i descobriu el barri de Jack l’estripador. Si esteu empatxats d’art, a la mateixa direcció hi ha el Brick Lane, el carrer hindú més popular de la ciutat. Podeu aprofitar per tastar un bon curri o parar-vos a la Brick Lane Beigel Bakery, una de les botigues més antigues de la ciutat, i degustar la popular bagel de roastbeef i mostassa.

També esteu a la zona ideal de Londres per anar de copes, el cafè 1001 pot ser una bona opció, sigui quina sigui a l’hora que hi aneu, ja que hi ha cafeteria de dia, sovint música en viu o club de nit.

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!