Lorena Bazán González

va venir per primera vegada a Banyoles als 11 dies d’edat a visitar uns tiets seus.

Des d’aleshores, la ciutat ha estat un dels seus refugis d’infantesa en dates assenyalades com Nadal, revetlles, l’estiu…

Per això i per les ganes d’estar prop de la naturalesa, s’ha mudat al Pla de l’Estany i presenta el seu projecte: Pirouette, una cervesa exclusiva per a gent particular.

Lorena Bazán González


Què és Pirouette?
Una Belgian Tripel. Una cervesa ambarina fragant i expressiva de 8% alcohol que juga amb un equilibri d’aromes, sabors i sensacions.

Quin paper hi tens tu a la creació d’aquesta birra?
El Juanjo Figueroa, el meu company, va crear la recepta de base i en mode casolà i va anar-la millorant sota la meva crítica de tast. Jo feia les valoracions sensorials generals i cercàvem plegats la manera d’afinar-ho en el procés d’elaboració, la tria de matèries primeres, etc. Vam fer més de 8 lots de prova sobre la mateixa base per ajustar exactament el que volíem, abans de comercialitzar-la.

Per què una cervesa?
Teníem un espai gastronòmic a Sant Andreu, anomenat Flor de Llúpol, especialitzat en cervesa artesana. Volíem una cervesa que tingués el nostre ADN i que sensorialment et transportés a Bèlgica en un sol glop. Un país on la cultura cervesera és considerada patrimoni immaterial de la humanitat i en el que nosaltres ens hi hem inspirat molt. I fet!

A quins llocs de Banyoles la veneu?
A espais que estimen el producte. Els primers a apostar van ser els nois de La Consulta i de l’Ateneu. I ara ja s’han afegit altres llocs! Us en deixarem a l’espai “Made in Banyoles” perquè formi part dels vostres productes locals!

Tenim, també, botiga electrònica (fdlbeerproject.com) on fem descomptes especials per la gent del Pla de l’Estany.

Que és fdlbeerproject?
És la 2a versió del Flor de Llúpol: un traspàs del negoci físic per passar a una manera de treballar itinerant.

I perquè a Banyoles?
Perquè jo hi tenia lligams familiars, hi havia passat moltes temporades i volíem sortir de la ciutat per projectar fdlbeerproject. Vam començar aquí a principis de març del 2020!

Just quan va iniciar la pandèmia?
Sí! Així que després de mesos d’incertesa i mirar de reconduir-nos, finalment ara seguim apostant pel vessant divulgatiu del projecte amb noves propostes estratègiques.

Per exemple?
Venent a particulars, organitzant tastos virtuals en col·laboració amb cerveseres que m’agraden i he posat en marxa un cicle de tastos de cervesa amb mirada feminista… Tot plegat, a l’espera de poder tornar a la dinamització en viu.

Mirada feminista?
Es tracta d’una línia de conscienciació més profunda que busca obrir mirades en favor de la paritat. Tinc molta il·lusió per aconseguir més dones que gaudeixin de la cervesa en l’àmbit particular i professional.

La cervesa artesana s’està posant de moda?
La cervesa artesana t’atrapa per quedar-se amb tu. Més que una moda (frase que sento ja des de fa molts anys), per mi és una fabulosa descoberta que cada persona adopta a la seva manera.

Què li diríeu a aquella gent que encara no els agrada la cervesa artesana?
A qui li agrada menjar i beure, normalment troba el seu estil de cervesa. Un cop el tens, obres la porta al món cerveser.

Cervesa per menjar?
De totes totes! Soc una ferma defensora del potencial de la cervesa de qualitat com a element gastronòmic, en maridatge, en cuina, etc. és un àmbit molt interessant i sorprenent.

Hi ha un món per descobrir al voltant de la cervesa de producció conscient, que s’allunya molt del que tradicionalment estava acostumada la nostra societat. Abans només podíem triar entre diferents “refrescs” de cervesa… ara tenim a l’abast tot un món de colors, sabors, aromes, textures per complementar la tradició social i gastronòmica del cada territori.

Moltes gràcies!
A vosaltres. Espero que gaudiu de Pirouette!

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!