Los Lobos (2019)

“Regla número uno: no salir nunca del departamento”

Los Lobos
Drama, 2019

Director: Samuel Kishi
Repartiment: Martha Reyes, Maximiliano Nájar i Leonardo Nájar

Pot veure’s a Filmin

“Regla número uno: no salir nunca del departamento”

Los Lobos s’estrena a Espanya pel festival D’A del 2020 i és el millor regal del confinament. No és cap secret que soc fan de les pel·lícules de nens petits. Son essencials: els punts de vista de Wasp (2003) o la Sally de Mad Men. Aquí son una parella de llops afamats.

El creador de Somos Mari Pepa (2013) -també, peliculàs– ens explica des de l’autoficció com va viure part de la seva infància juntament amb el seu germà. Dos germans de cinc i vuit anys viatgen amb la seva mare de Mèxic a Albuquerque escapant d’un passat entelat. Com que es queden sols a un pis desangelat d’un barri conflictiu mentre la seva mare treballa, ella els deixa una gravadora amb una sèrie de “normes” que escolten mentre estudien anglès. Si ho fan bé, els portarà a Disneyland.

Una altra vegada, veiem una forta batalla entre el que volen els personatges i el que realment necessiten. I el recorregut entre el que eren i el que seran sempre segueix sent més important que l’objectiu final. Un germà gran que cuida el petit -un petit que fa créixer el gran. I, sobretot, una llista de somnis que fan de motor d’un parell de nens per a voler viure.

Aquet text podria ser una petició de no sortir mai del departamento. De no deixar mai de ser un nen. I de jugar als llops per matar el temps abans que aquest no ens mati a nosaltres.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!