Mad Men (2007)

Qui no vol ser Don Draper?

Mad Men
Sèrie (Drama), 2007-2015

Creador: Matthew Weiner
Repartiment: Jon Hamm i Elisabeth Moss

Pot veure’s a Amazon Prime.

Don Draper, protagonista de Mad Men

Mad Men, quina meravella. Diuen que la diferència principal entre les sèries i les pel·lícules és que les sèries creixen amb tu. Les diferents temporades (i Mad Men en té 8!) t’acompanyen mentre et fas gran, es posen al teu menjador i ara, amb Prime, et segueixen a través de la teva pantalla del mòbil a l’autobús, a la feina i fins i tot es posen dins el teu llit.

Som als anys 50. Hi ha una sèrie de personatges que s’apunyalen els uns als altres en una agència de advertising (publicitat) per aconseguir els millors clients o que la seva idea sigui la que s’acabi presentant. I enmig del ritme de Manhattan, el gran Don Draper fuig de si mateix abocant-se a una sèrie d’addiccions. En això, Mad Men no està tan allunyada d’Euphoria (2019). O dels Sopranos (1999). Perquè encara que la sèrie excel·leixi en ambientació, el que més ens xucla és la vida privada dels personatges perquè els fa humans com nosaltres.

Don Draper caient al buit

La relació amb la brillant Betty. Els amors. I el vertigen que provoca l’imminent caiguda d’una era d’homes impol·luts que defugen els miralls. D’un Don que es dedica a trobar allò que fa diferents els productes dels seus clients per ressaltar-ho en forma d’anunci mentre passa una ressaca al sofà. I una sèrie d’excessos, alcohol, tabac, sexe, diners i poca responsabilitat emocional que l’envolten.

És una d’aquelles sèries en què hi passen molts personatges però que tens la sensació de no saber-ne res de cap. L’únic que sabem del cert és que tots hem volgut ser Don Draper en algun moment. Però tranquils que ell tampoc ho va ser mai.

 

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!