Madrid

La reina de les canyes ben tirades

Madrid, la capital d’Espanya, encanta des del moment que poses els peus a la ciutat i et deixes seduir per l’hospitalitat de la seva gent (intenta parar-te un segon amb un mapa obert, i a veure quant tarda un madrileny a oferir-te ajuda); l’ambient dels seus carrers i la clarividència d’estar en una gran ciutat, també en són la causa de l’encanteri.
Madrid és la reina de les canyes ben tirades, la llar del Guernica i les Meninas i d’unes nits que duren fins a la matinada.
S’hi pot anar amb l’AVE (per cada 4 persones, intenteu agafar l’oferta de l’AVE del “mesa 4”), avió o tirar de l’opció Blablacar, sigui com a conductor o passatger. Per dormir, hi ha moltes pensions a preus decents o apartaments d’Airbnb.


1. Si decidiu visitar-la immediatament, tindreu l’oportunitat de convertir-vos en voyeurs de les escenes de desig carnal del Personalien d’Albert Serra en el Museu Reina Sofia (vegeu Personatges). Si hi aneu més endavant, el Reina Sofia sempre és una parada obligatòria. Els dilluns, dimecres, dijous, divendres i dissabtes de 19 a 21h i els diumenges de 13:30 a 19h, l’entrada és gratuïta. No us perdeu l’obra de la gironina Remedios Varo!

Madrid

2. Del Reina Sofia fins a Lavapiés, el barri més multicultural de Madrid, hi ha 10 minuts caminant. Allà trobareu el Mercado de San Fernando. Val molt la pena visitar-lo, ja que divergeix molt dels mercats que tenim a casa nostra. Un mercat que, gràcies a l’esforç i innovació dels seus comerciants, no ha mort en mans de les multinacionals.

Madrid

3. Al costat del mercat hi ha La Tabacalera, l’antiga fàbrica de tabac convertida en un espai autogestionat. Sovint hi ha exposicions molt interessants i té un bar molt agradable per fer-hi un break.

Madrid

4. I ja que sou pel carismàtic barri de Lavapiés, perdeu-vos i gaudiu-lo!

Madrid

4. Qualsevol lloc de la ciutat és bo per tapejar i canyejar. Per exemple, Malasaña, el barri hipster de la ciutat: ple d’ambient, botigues modernes, bars molones o restaurants exquisits. Nosaltres som fans de la “calle la Palma” i els seus voltants: bar La Palmera, Moroder Sound Club, Centro Conde Duque…

Madrid

5. Un altre imprescindible de Madrid és el Matadero, l’antic escorxador municipal convertit en un centre d’art. Entre les sales d’exposició, els cafès i els esdeveniments que s’hi organitzen, podeu passar-hi el dia.

Madrid

6. Però si no aguanteu tanta estona allà dins, escapeu-vos fins al barri del costat: Usera. Pot ser que un cop allà no entengueu res, ja que tot està en xinès. Si no sou escrupolosos, mengeu al restaurant Royal Cantonés i tasteu les meduses o qualsevol altre plat que no trobaràs a un restaurant xinès convencional.

Madrid

7. Per últim, però no menys recomanable, hi ha el Mercado municipal de Vallhermoso. Recentment recuperat, autogestionat i on pots trobar les típiques parades de mercat o llocs on menjar cuina tradicional i cuina d’arreu del món. Si sou colla, recomano que tasteu una tapa d’ous d’estruç.

madrid

 

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic