Mai neva a ciutat (2017)

La sèrie segueix els passos de la Neus a Palma, Mallorca.

El cinema dels matisos – Mai neva a ciutat (2017)
Comèdia, 2017

Creadors: Joan Yago i Joan Fullana
Amb: Esther López, Maria Bauçà i Josep Orfilia.

Pot veure’s a Filmin o Youtube (al canal d’IB3).

 

Ara que la companyia La Calòrica és el tema del dia, es troba a faltar una reivindicació pel primer (i un dels millors) producte del seu dramaturg, Joan Yago: Mai neva a ciutat (2017). Seguint els passos de Fleabag (2016), el personal de confiança de La Calòrica va abastir-se d’una autoestima i una seguretat insòlites i van decidir crear una sèrie que parlés d’ells a una televisió autonòmica i en una llengua invisibilitzada sense renunciar a fer una sèrie de qualitat.

La sèrie segueix els passos de la Neus a Palma, Mallorca. Mai neva a ciutat parla de tornar a la ciutat natal després d’anar-te’n a estudiar a fora (digues-n’hi Londres, digues-n’hi Barcelona) i trobar-te-la igual que com la vas deixar. Parla de nosaltres, d’una generació frustrada davant la crònica animadversió al canvi als pobles. Amb aparicions de personatges com Pau Debon o Tomeu Penya i una direcció de fotografia excel·lent, Joan Yago desplega uns diàlegs i una creació de personatges d’una qualitat inaudita a sèries amb aquest pressupost basats, sobretot, en una forta tradició de textos i costums teatrals. 

Són tres temporades molt breus que demostren que tot això es pot fer en una televisió que alguns governs preferirien tancada i en una llengua pròpia que, precisament pels seus matisos i per ser petita, ens permet explicar històries universals.

 

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!