Mario Lòpez

El mag

L’HAM: Treballes a bodes, batejos i comunions?

MAG MARIO: Al gremi en diem treballar a la BBC! Fa 7 o 8 anys eren les feines que trobava. Ara, faig espectacles a festivals de màgia i conferències a clubs de màgia. Actuo a llocs propers com Porqueres o Andorra… o llunyans com Argentina, Xina, Estats Units… On em truquin!

L’HAM: De petit ja volies ser mag?

MAG MARIO: De petit em van reglar una caixa de màgia, però ni volia ser mag ni sabia que existia l’ofici de mag. A 17 anys, un company d’escola em va fer un truc. Em va captivar, això que ell era un idiota (heheh!) i d’un dia per l’altre es va convertir en un mag. No sabia que la màgia es podria aprendre. Ell em va ensenyar algun truc i volia aprendre’n més i més: m’agradava la sensació de meravella, incredibilitat i de no saber què estava passant.

L’HAM: Què has de fer per aconseguir ser mag?

MAG MARIO: Per dedicar-te a la màgia cal estudiar, com a qualsevol professió o branca artística. Cal llegir molt. A Madrid, hi ha una escola molt bona i a Barcelona molts professors particulars molt bons. De fet, a cada gran ciutat hi ha punts on pots aprendre amb un professor. A l’hora de treballar, si un mag vol fer teatre, cal prepar un espectacle, gravar-lo en un vídeo i picar portes als teatres. Si es vol treballar a la BBC, cal fer la publicitat adequada. Qui vol treballar a festivals o fer conferències, saber que gairebé a cada país hi ha un o dos concursos de màgia. Cal preparar un número i, si agrada -no cal guanyar-, és molt possible que algun productor del festival l’acabi contactant.

L’HAM: Parla’ns del Festival de màgia Troba’m.

MAG MARIO: L’associació Tenim poca feina tenia una mica de diners i moltes ganes de muntar alguna cosa. I jo, tinc amics molt bons a qui puc enganyar. Així que ens vam unir. Ells van fer tota la part organitzativa i jo vaig començar a contactar amb mags i la part artística. Va ser molt fàcil, ja que Tenim Poca Feina tenen la mà trencada organitzant el que sigui. I aquest any ja celebrem la IX a edició!

L’HAM: Creus que és un festival de qualitat o d’amateurs?

MAG MARIO: La majoria d’artistes que venen al Festival són mags que he conegut a diferents festivals o són amics. Són artistes de primera línia que estan treballant en els festivals de màgia més importants del món i tenen gran reconeixement a escala mundial!
Per cert, els mags, quan venen, estan encantats amb Banyoles i l’entorn. A part de tenir uns organitzadors molt afectuosos i que els tracten molt bé, els escenaris on fem els espectacles els encanten. Tenim tots els ingredients per fer un espectacle de molt nivell.

L’HAM: Alguna primícia per als lectors i lectores de L’HAM?

MAG MARIO: Cada 3 anys s’organitza el campionat mundial de màgia i en cada categoria hi ha un 1r, 2n i 3r lloc. Al final del campionat, tots els primers de cada categoria competeixen entre ells per veure qui és el primer dels primers, que s’endú el Gran Premi Mundial. Doncs, a aquesta edició del Troba’m, actuarà el Gran Premi Mundial!

L’HAM: Gràcies!

MAG MARIO: Gràcies a vosaltres. Espero que gaudiu del Festival! Aquí teniu l’instagram amb molts trucs de màgia:

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!