Marta Gonzalo Bellapart

 Marta Gonzalo Bellapart

Marta Gonzalo Bellapart


La banyolina Marta Gonzalo Bellapart fa 23 anys que treballa darrere els fogons. Ara, porta la seva gastronomia a Mèxic, al poble màgic anomenat Tepotzlán. 


Què et va portar a anar a Mèxic?

Vaig anar-hi de vacances, per tal de poder desconnectar.

Com és que has decidit quedar-t’hi?

Perquè em va atrapar! Les persones natives em van integrar en el seu país de forma fenomenal, des d’un principi em sentia com a casa. En el meu poble, diuen que tots som muntanya, aquesta dita prové de la muntanya “El Cerro”, la qual, va tenir un petit incendi fa poc. Quan es va produir aquest foc, vaig decidir anar a ajudar a apagar-lo, i allà em vaig adonar que aquell era el poble indicat per mi.

Quant temps t’hi quedaràs a mèxic?

Tinc previst de quedar-me uns 3 o 4 anys a Mèxic, treballant com a cuinera.

La cuina mexicana forma part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, juntament amb la japonesa, francesa i mediterrània. Podries escollir-ne una?

Se’m fa molt difícil triar entre qualsevol d’aquestes cuines, cadascuna té la seva riquesa! De totes elles n’he après alguna cosa, com per exemple, de la cuina mexicana he pogut conèixer la varietat de sabors picants que hi ha. De la japonesa he pogut aprendre la senzillesa i la forma en la qual presenten els seus plats. De la francesa he après a utilitzar de forma correcta les seves salses i de la Mediterrània he descobert l’equilibri dels plats, és a dir, la varietat de menjar que hi ha en un plat.

Estàs treballant com a cap de cuina del restaurant Ritual de la ciutat Tepotzlán. Quina és la teva aportació?

El meu objectiu fusionar la cuina mexicana, la qual és picant i amb molts de sabors, amb la cuina catalana, la qual forma part de les meves arrels.

Moltes gràcies i molta sort!

Gràcies!


 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic