Marta Padrès - Guerrilleres del Ganxet de BanyolesMarta Padrès és l’encarregada de comunicació i una de les moltes dones que formen part de Les Guerrilleres del Ganxet de Banyoles. 

Presentar-les, no cal, sobretot, després de la instal·lació que han fet a la plaça Major de Banyoles, que no passa desapercebuda. El que no coneixem tan bé, és que acaben de venir de Milà a presentar un projecte.


Explica’ns què heu anat a fer a Milà? 

Vam ser seleccionades per participar en una exposició de ganxet. L’exposició va tenir lloc de l’11 al 13 de juny. En aquesta exposició hi varen participar 130 artistes de tot el món. L’associació que ho organitzava era Yarnbombing Trivento, juntament amb una galeria d’art del barri de Lambrate a Milà. 

Participar implicava donar un valor a la teva peça i renunciar a recuperar-la, ja que ells la venien i els diners que en feien aquesta vegada anaven destinats a Càritas del barri de Lambrate. 

Vau presentar la instal·lació que vam veure fa un parell d’anys a Temps de Flors de Girona. Per quan la vau valorar?

Per 300 €, i no sabem si es va comprar. Ho hem d’investigar!

Quant fa que existiu com a grup? 

Des del 2015. Ens agrada fer ganxet i volem que la nostra ciutat sigui més bonica i volem participar decorant-la. Tot això ho fem per plaer, tot i que vegades les accions són reivindicatives, contra la violència de gènere o la desigualtat entre homes i dones. Però en altres ocasions tenen un caràcter lúdic o purament estètic.

La primera acció que vam fer van ser unes boles de ganxet que vam posar a l’abeurador. Ens en varen robar una!

El projecte més gran que heu fet ha estat al de la plaça, on hi han participat més de 60 dones. Com ho feu per idear un projecte essent tantes dones?

A vegades ens passegem per la ciutat i ens venen idees… o ens inspirem a través d’Internet. 

Amb aquest muntatge de la plaça ens vam il·luminar massa, ha, ha, ha! I això que inicialment només volíem fer mitja plaça, però vam dir que si ho fèiem, ho havíem de fer bé i, per això, vam decidir de fer-la tota.

Algun projecte en ment?

Ara, de moment, cap. La instal·lació de la plaça ens ha cremat una mica i hem acabat molt cansades. Necessitem descansar i deixar reposar les idees.

Si tinguéssiu moltes mans, moltes llanes i temps suficient, què us agradaria fer?

Folrar la muntanya de Montserrat tota de ganxet. Diuen que somiar és gratis!

Moltes gràcies!

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!