Meritxell Rodríguez Lavall

Meritxell Rodríguez Lavall

 

Meritxell Rodríguez Lavall


La banyolina Meritxell Rodríguez Lavall presenta la reedició d’STOP, la seva primera novel·la publicada a través de la plataforma Amazon l’any 2015.


Parla’ns d’STOP ! 

És una novel·la humorística amb un rerefons molt psicoanalític. És la història de la Laura, una noia que un dia es queda parada amb el seu cotxe davant d’un STOP i no pot sortir d’allà. Aquesta situació inaudita serà l’excusa perquè vagin apareixent diferents personatges que conversaran amb ella; i serà a través d’aquests personatges que sabrem més coses de la Laura i de la seva vida.  

Quan vas començar a escriure la novel·la?

Vaig començar a escriure la novel·la l’any 2014, jo tenia 34 anys. Aquesta novel·la va acabar sent el meu treball final del Grau de Llengua i Literatura Catalanes. Pel que fa a la duració del procés, depèn molt de cada persona. Per exemple, jo no preparo res; vaig escrivint sense saber res del que passarà ni com acabarà, i mentre escric em van sortint idees i les vaig afegint. Deixo fluir i que la novel·la vagi per on vulgui anar. Hi ha gent que fa fitxes de personatges, esquemes, notes… Jo vaig improvisar molt i, un cop acabada, vaig controlar que tot quadrés (la temporalitat, que no hi hagués salts d’informació, etc.). Vaig tardar uns 5 mesos.

Què et va portar a escriure una novel·la? 

 Vaig escriure aquesta novel·la perquè necessitava expressar emocions i vaig decidir fer-ho a través d’una novel·la. Quan la vaig escriure feia diversos anys que m’estava psicoanalitzant i per això té un rerefons molt psicoanalític. 

Quan estudiaves, ja volies escriure un llibre? 

 Vaig començar Filologia el 1999, quan tenia 19 anys, però per temes personals ho vaig deixar i me’n vaig anar a estudiar Direcció de Cinema a Barcelona. No va ser fins l’any 2015 que vaig acabar Filologia Catalana. La meva educació ha sigut molt artística i literària. Sempre he escrit o guions audiovisuals o contes o pensaments; només em faltava fer el pas d’escriure una novel·la. I aquest moment va arribar l’any 2014, després d’experiències vitals molt intenses. Era el moment i el vaig aprofitar per fer el treball final de grau. Ningú havia presentat mai una novel·la com a treball final de grau (almenys a la UdG). Van haver-s’ho de pensar i al final em van dir que endavant.

On podem comprar STOP?

A través d’Amazon, en format Kindle o en paper.

Per què Amazon? 

Perquè tenia absoluta llibertat d’expressió i de moviment, i perquè és molt difícil accedir al món editorial. I a mi, sincerament, em feia molta mandra estar enviant el manuscrit de la novel·la a totes les editorials. Bàsicament, perquè la meva novel·la no encaixa amb el tipus de novel·les que volen les editorials. Si la llegiu, entendreu per què.

Creus que hi haurà més novel·les?

Ja he començat a escriure la segona novel·la; a veure si l’acabo. (riu)

Gràcies i molts èxits!

Moltes gràcies!


stop meritxell Laval


 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!