per assolir el repte dels vint mil euros.

Món Banyoles enceta la segona ronda de micromecenatge per a la cooperativa, tot i que ho farà sense campanya de comunicació

Fins avui, s’han recollit catorze mil euros per engegar La Porta del Món a través de la plataforma Goteo Banyoles

Món Banyoles enceta avui dilluns la segona ronda del micromecenatge per al finançament de la cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre La Porta del Món. Tot i això, l’entitat ha decidit prescindir de la campanya de comunicació. Fins el moment, s’han recollit catorze mil euros per engegar un bar-restaurant impulsat per dones de Banyoles de diferents orígens culturals i socials.

La campanya de micromecenatge, que es va encetar el 3 de febrer, va permetre que amb només vint dies s’assolissin els dotze mil euros, el mínim imprescindible que havia fixat l’entitat per tirar endavant el projecte. Avui dilluns 30 de març comença una segona ronda de finançament que hauria de servir per assolir el repte dels vint mil euros.

Tot i que les donacions continuen obertes, Món Banyoles ha decidit renunciar a la campanya de comunicació a causa de la situació social excepcional que es viu arran del Covid-19. Les dones de la cooperativa La Porta del Món i de Món Banyoles estan confinades i treballant, prioritàriament, per les demandes socials de la situació actual (cures, costura, àmbit social i sanitari) i també fent tasques en relació amb la cooperativa que la situació actual permet (redacció d’informes i contactes telemàtics amb alguns proveïdors). La situació de confinament també provocarà l’endarreriment d’uns dos mesos en l’obertura del local, que es preveia per al mes de maig. És un període aproximat, que caldrà anar concretant a mesura que passi el temps i que s’estabilitzi la situació.

Cal agrair totes les persones que han col·laborat i col·laboren amb el projecte a través d’aportacions econòmiques, a través del seu assessorament i hores de feina i, també, a tota la gent que ha donat la cara i ha gravat vídeos per donar a conèixer el projecte i la campanya. Alguns d’ells no es publicaran encara, però sí que es publicaran un cop el confinament acabi i la situació social i sanitària estigui més estabilitzada.

La Porta del Món, més necessària que mai. La Porta del Món pretén ser un espai d’encontre de
ciutadania i associacions de diverses ideologies i inquietuds. La cooperativa està formada per dones amb una especial vulnerabilitat social, sovint amb pocs mitjans per transcendir l’àmbit familiar i inserirse al món laboral. La cooperativa ha de servir perquè les seves impulsores obtinguin un sou i unes condicions de vida dignes. Per altra banda, el bar-restaurant cooperativa també vol ser un referent real i pràctic per a la ciutat a l’hora de visualitzar la riquesa inherent a la diversitat.

El Covid-19 i el confinament estan qüestionant profundament el sistema econòmic capitalista, alhora que deixa les persones més vulnerables en la situació més crítica. És per això que, La Porta del Món, és avui un projecte tan o més necessari que ahir.

El finançament. La Porta del Món ha començat a caminar amb una subvenció del Fons Social de La Caixa i del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya en relació al Pacte d’Estat contra la violència de gènere. Els primers dotze mil euros obtinguts amb la campanya de micromecenatge han de servir per pagar el primer any de lloguer del local. La resta de diners es destinaran al pagament dels subministraments de llum, gas i aigua i a reformes necessàries per al local, com ara un lavabo per a persones amb mobilitat reduïda i condicionament de les sales adjacents polivalents per a activitats i reunions.

Què és Món Banyoles? Món Banyoles és una entitat sense ànim de lucre formada per dones banyolines de diferents orígens i procedències culturals i socials. L’objectiu de l’entitat és crear ponts i diluir les perilloses i absurdes bombolles d’aïllament en què es viu a la ciutat de Banyoles segons el lloc de naixement, la llengua materna o l’estatus econòmic i social. Amb mirada i veu de dones volem ajudar a convertir aquesta coexistència en una autèntica convivència, treballant per a la cohesió i la justícia social. El nostre propòsit és fer accions i activitats que serveixin per crear ponts i per afavorir el contacte i el coneixement mutu entre totes les persones que viuen a Banyoles. La nostra eina principal és la cultura en sentit ampli.

Món Banyoles es va presentar el 8 de març de 2018 amb una cercavila i concerts que van recórrer diferents punts de la ciutat. El 10 de març de 2019 la cooperativa es preestrenava amb un dinar popular en el qual prop de dues-cents persones van asseure’s a taula per menjar i compartir un cuscús. En aquests dos anys escassos d’existència hem organitzat xerrades, projeccions de pel·lícules, debats, hem celebrat el final del Ramadà i hem participat també de les concentracions del Dia contra la violència masclista, entre d’altres.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!