Mindfulness

Benestar a través d’un entrenament senzill

Mindfulness BANYOLES

 

Passem el dia corrents d’aquí cap allà. El cap ens bull de pensaments. Vivim hiperestimulats i el nostre cervell es veu desbordat i abocat a la preocupació, l’ansietat, l’autocrítica i l’estrès. No parem de fer i ens oblidem de ser… Quan va ser l’última vegada que vas passar deu minuts connectat amb tu mateix, sense fer res, ni tan sols mirar el mòbil?

El benestar profund està fàcilment disponible, en la connexió amb un mateix, en l’atenció plena al moment present. Accedint a la consciència de les nostres sensacions, emocions i pensaments, aturant-nos un moment per saber on som, com estem i a on volem anar.

Això és el que fa el Mindfulness. Un conjunt de tècniques de consciència corporal, de meditació i d’autoconeixement, que ens permeten identificar els nostres patrons mentals i emocionals, veure’ls amb perspectiva i modificar-los si cal. Que ens entrenen per connectar amb la calma i el benestar profund que és la nostra essència. Que ens fan presents allà on som, en el que fem, connectant-nos amb la plenitud de la vida i ens donen forces per encarar els reptes del dia a dia.

El Mindfulness va sorgir fa quaranta anys com un protocol clínic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachussets per tractar l’estrès, l’ansietat i el dolor crònic i des d’aleshores no ha deixat de sumar evidències científiques sobre la seva millora en el benestar de les persones. Per això avui està àmpliament estès en els sectors de la salut, l’educació i fins i tot l’empresa dels països desenvolupats. Sense rituals, mantres, túniques ni creences. Tan sols exercicis senzills de moviment conscient, de meditació guiada i de reflexió. Per experimentar en nosaltres mateixos la calma, l’equilibri i la sensació de benestar que es deriven de la integració de la ment, el cos i les emocions. Per viure la vida amb major intensitat i profunditat, amb plena consciència.

Ara el Mindfulness arriba a Banyoles amb cursos de vuit setmanes que iniciem al maig a Gestalt Banyoles, en horari de matins i tardes. Uns cursos pensants per a integrar aquestes eines i tenir-les sempre disponibles. No cal cap experiència prèvia, tan sols la disposició a descobrir una forma nova de relacionar-se amb un mateix i amb la vida. I si aprofites la primavera per a fer-ho?

Marta Casarramona
Instructora de Mindfulness. Impulsora d’Ànima, Mindfulness per a una Vida Plena.

 

Per a més informació: Gestalt Banyoles
gestaltbanyoles@gmail.com | 699 127 451 | Av. Països Catalans 4, 1-3 (Banyoles)

www.gestaltbanyoles.com

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!