Miquel Amela i Ferran Rodríguez

Miquel Amela i Ferran Rodríguez són els creatius d’Enserio, un estudi de disseny gràfic banyolí que enguany ha estat reconegut amb tres guardons als premis Laus de disseny i comunicació visual que organitza l’Adg-Fad.


Miquel Amela i Ferran Rodríguez d’Enserio


Ens expliqueu quins han estat els tres guardons?

Hem rebut un Laus de plata per a la identitat corporativa de l’Institut Josep Brugulat, un bronze per les etiquetes de la línia de formatges artesans del Celler La Vinyeta i un altre bronze per al vinil del primer disc del grup banyolí Vicky Lawrence de la Clàudia Cedó i en Lluís Robirola.

Com a exalumnes del Brugulat, us fa especial il·lusió?

Sí! El fet que siguem exalumnes fa que hi tinguem un vincle especial. Però també ens fa il·lusió per l’equip del centre, que capitanejats per en Rafel Juanola, fan una feina espectacular i han convertit el Brugulat en un dels millors instituts de les comarques de Girona.

De fet, no és la primera vegada que guanyeu un Laus!

Solem presentar-nos a aquests premis anualment, és una manera d’autoavaluar-nos i de ser més exigents amb nosaltres mateixos. Òbviament, també ens serveix per a promocionar-nos. Durant els gairebé vint anys de trajectòria des que vam començar, hem rebut nombrosos Laus, la qual cosa ens motiva a continuar treballant en la mateixa línia.

Quina repercussió tenen els Laus?

Els Laus són els premis de disseny gràfic i comunicació visual més importants de la península. La participació i el jurat és internacional i es premia l’excel·lència. Per a un estudi petit com el nostre, és una gran satisfacció poder formar-ne part i demostrar que fora de la capital també es fan bé les coses.

Com veieu el disseny gràfic a Banyoles?

Queda molta feina a fer per educar la gent en la cultura del disseny. Invertir en disseny de qualitat no és un luxe sinó una necessitat. El que passa és que a vegades costa saber el valor de les coses intangibles. La nostra professió encara és una mica desconeguda, per això també és una motivació per nosaltres donar-la a conèixer al nostre entorn més proper.


 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic