Miquel Sois


Vam (sobre)viure a una hibernació social. Què n’ha quedat d’aquell missatge d’esperança i il·lusió sobre el desig d’un nou paradigma?

Sobre diferents reformulacions personals, Sois va decidir cercar una (r)evolució.  

Finalment, ha trobat transformació mitjançant reinvenció: fa entrevistes a persones del Pla de l’Estany que han aprofitat aquest temps per aportar alliberació mitjançant les seves capacitats. De moment, ja ha entrevistat a més de 25 persones i tot apunta que, aviat, presentarà un documental!


Quina és la teva experiència de la pandèmia? 

Doncs ha estat un procés d’alliberació personal trobant oportunitat sobre l’angoixa social.

Com sorgeix la idea de les entrevistes en format directe? 

En el meu treball com entrenador de bàsquet, dinamitzador, classes de reforç… Aprofito la tecnologia de les connexions i de les xarxes socials per desenvolupar un treball d’acompanyament. Les entrevistes no són més que la continuació d’uns lives d’Instagram que pretenien parlar de conscienciació sobre el moment en què ens trobàvem.

Qui hi participa? 

Persones de diferents entorns pròxims del Pla de l’Estany, que en temps de pandèmia, han aprofitat per aportar una alternativa sobre el neguit conjunt en el qual ens trobem. Necessitats individuals de capacitats pròpies que han aflorat per aportar recursos sobre una millora col·lectiva conjunta.

De moment, ja he entrevistat a Hady Macalou, de MAS;  les dones de La Porta del Món; l’artista Jaume Geli; la psicòloga Natalí Pintos i d’altres!

 

Com són les entrevistes? 

Espontànies, tenint un marge d’error petit per part meva i, a la vegada, un marge de maniobra gran per part de l’entrevistat. Tot comença en el directe d’Instagram, sobre un pensament inicial invito a la persona que hi participa… accepti el guant de parlar sobre la seva aportació, la seva alternativa, la seva capacitat en el qual està trobant oportunitat pel seu entorn més pròxim.

Quan s’acaba el live, penjo l’entrevista en el meu canal de Youtube Miquel Sois perquè, qui li pugui interessar (o, si més no, per qui vulgui xafardejar), la pugui assaborir a la seva conveniència. Aquí teniu l’enllaç!

Què hi surt d’aquí? 

Sinergies, feedbaacks, reaccions, relacions… Estirant un fil, he vist com persones de mons antagònics amb propòsits semblants estan essent llum en la comarca del Pla. El canal ha crescut, però les connexions entre participants, oients i gent del poble ha estat superior. De fet s’estan organitzant iniciatives locals més que interessants. 

Com per exemple?

A causa d’una de les inquietuds que s’han generat en les entrevistes, aquest trimestre es durà a terme la presentació d’un documental de la dona del Pla de l’Estany en temps de pandèmia. Estigueu atents, que està al caure!

Estarem al lloro! Moltes gràcies, alguna recomanació pel que estem vivint?

Salut, alegria i llibertat. I si voleu inputs positius, només cal visitar el meu canal. Molt agraït!!!

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!