Neix la sororitat

Neix la sororitat

“Sororitat”, la paraula que vam estar hores intentant evocar amb la meva companya de pis i no ens venia al cap, inconscients que nosaltres dues ja l’estàvem encarnant en l’escolta d’aquell moment i del dia a dia.

Ens sortia “germanor”, “fraternitat”, però no “sororitat”, que podria ser el mateix, però no ho és, perquè aquest terme és nostre plenament, de les dones. Ho diu la definició de l’IEC: “Relació de solidaritat entre dones, especialment quan té per objectiu la consecució de llur empoderament i la lluita contra l’opressió”. No és només una sensació fruit d’un vincle amb una altra dona, és el valor d’aquest vincle, el fet de saber-nos una mica més lliures quan ens unim. Neix la sororitat

La solidaritat entre dones és una reivindicació en si mateixa, és una bufetada a la cara del patriarcat que ha volgut posar-nos a la contra, que ens ha dit que una és millor que l’altra, que l’única relació que podem tenir és de competidores.

El suport d’una altra dona és dels sosteniments més càlids i autèntics, perquè quan dues dones es miren, en part s’estan fent de mirall. I si la que tens davant s’atreveix a mostrar-te la seva veritat, potser et serveix a tu també per empoderar-te en la teva. L’abraçada d’una altra és com sentir els seus braços teus, sostenint-vos en una experiència distinta, però igual en essència; i així, sense saber-ho, pariu la sororitat.

Paula Serrà Coll – Feminismes


 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!