NOU comunicat de l’Ajuntament respecte el CORONAVIRUS

Amb l’objectiu d’evitar al màxim el contagi

COMUNICAT

Davant l’activació a fase d’emergència 1 del Pla de Protecció Civil per a malalties emergents a Catalunya i l’anunci de noves mesures d’urgència que han fet tant el govern de la Generalitat com de l’Estat per fer front al coronavirus, el comitè de seguiment de l’Ajuntament de Banyoles, format per responsables del govern municipal del consistori, s’ha reunit de nou i ha acordat les següents mesures, que entraran en vigor a partir de demà divendres 13 de març:

– Se suspèn l’activitat als serveis educatius i esportius municipals: l’escola bressol municipal La Balca, l’Escola municipal de música, l’Aula de Teatre, els serveis socioeducatius i els equipaments esportius municipals (pavellons i camps de futbol municipals).

– S’han ajornat també les funcions d’arts escèniques previstes tant per aquest cap de setmana (Peccatum, Rocío Márquez i Col·leccionista de Pors) com per al proper (Dolors i Mots de Calç i Sal). La nova data d’aquests espectacles es comunicarà oportunament. A les persones que ja havien comprat la seva entrada se’ls retornarà l’import.

– Es tanquen també al públic la Biblioteca Pública Comarcal, els museus de Banyoles i l’Oficina jove Cal Drac.

– Es cancel·la l’activitat a la xarxa de casals de barri, tant pel que fa als serveis que s’hi ofereixen com també s’ha comunicat a les entitats que en fan ús que no poden utilitzar l’espai en els propers dies. La Generalitat ha cancel·lat també l’activitat al Casal Cívic de Banyoles.

– Se suspèn també durant aquestes dues setmanes el mercat setmanal dels dimecres, així com els actes a la via pública i les visites turístiques guiades.

– Pel que fa a aquelles establiments o serveis que són concessions municipals (Banys Vells, Ateneu Bar, La Tirona, Tren Pinxo) es limitarà l’aforament, d’acord amb el Pla de Protecció Civil.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que “les mesures s’han pres amb l’objectiu d’evitar al màxim el contagi del coronavirus” i ha demanat “coresponsabilitat a tots els veïns i veïnes per treballar tots junts i que segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries”. En cas de qualsevol dubte, la ciutadania pot dirigir-se al 112 o al 061 o consultar les informacions del Canal Salut (canalsalut.gencat.cat).

En cas de qualsevol novetat important, es comunicarà a través dels canals oficials del consistori.

Banyoles, 12 de març de 2020

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!