Núria Abulí – professora de sensibilització, violí i cor petit de l’EMMB

Núria Abulí - professora de sensibilització, violí i cor petit de l’EMMB

“Fer música regula l’estrès, afavoreix la concentració i permet gaudir d’equilibri emocional”


Núria Abulí, professora de sensibilització, violí i cor petit de l’Escola Municipal de Música de Banyoles, explica com es treballa la música amb els més petits.


 

A partir de quina edat és recomanable començar a fer música? Cadascun de nosaltres fa música de manera inconscient abans de néixer. Després del naixement tots els infants haurien de tenir l’oportunitat de poder continuar amb aquesta estimulació que ja han rebut, en un ambient i amb les condicions adients perquè aquesta maduri i es converteixi en la base fonamental del seu desenvolupament físic, mental i emocional.

Què treballeu a l’EMMB amb els nens i nenes d’entre 3 i 6 anys? En aquesta primera etapa a l’EMMB treballem la música de manera molt lúdica, sensorial i vivencial. Comencem a introduir i treballar els aspectes bàsics i fonamentals de la música en un ambient molt de joc i amb tots els elements necessaris perquè cadascuna de les sessions de música siguin enriquidores i plaents per a l’infant.

Per què animaries als pares a apuntar els fills a música des de ben petits? Simplement perquè la música és vida. La música ens acompanya ja des d’abans de néixer i de forma intrínseca tots som musicals. Un cop naixem, fer música és molt important ja que és l’estímul que activa més parts del nostre cervell i proporciona el correcte desenvolupament dels dos hemisferis, molt més que cap altre estímul que puguem rebre. 

Els infants han patit molt especialment les restriccions de la pandèmia. Ara seria un bon moment per apuntar els més petits de cada casa a l’escola de música? Amb tota la situació viscuda i el que encara estem vivint, fer música pot ser una activitat molt recomanable, no només per als infants sinó també pels joves i fins i tot pels adults.  La música és un gran mitjà d’expressió però també d’interacció i socialització. Hi ha estudis que certifiquen que fer música aporta benestar perquè aquesta genera una energia que regula l’estrès, afavoreix la concentració i permet gaudir d’un millor equilibri emocional.

A part d’introduir-se als estudis musicals, quins altres avantatges té fer sensibilització i iniciació musical? Fer música ajuda als infants a entendre i expressar les seves emocions, a millorar les relacions socials i la interacció amb els altres. També, a desenvolupar, a través del moviment, una correcta coordinació del cos, estimula la seva creativitat i potencia la seva memòria i concentració.

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic