Obres d’ampliació del polígon industrial

Tindran una durada de dotze mesos i un cost d’uns 5 milions d’euros

 

 

Comencen les obres d’ampliació del polígon industrial que potenciarà la creació de nous llocs de treball

 

  • L’Ajuntament dona via lliure definitiva a un projecte inicial l’any 2015 en què vuit empreses promotores construiran, en una primera fase, uns 40.000 m2 de naus industrials.
  • Aconseguir més ocupació en el territori és un dels objectius estratègics de l’equip de govern.
  • Salvador Coll, alcalde de Cornellà, satisfet: “Hem posat totes les eines necessàries perquè aquest projecte fos una realitat”.

Les obres d’urbanització per a l’ampliació del polígon industrial de Pont-Xetmar de Cornellà del Terri ja han començat després que l’Ajuntament ha donat via lliure definitiva a un projecte iniciat l’any 2015, quan un grup d’empresaris localitzats al Pla de l’Estany va comunicar al consistori la necessitat de disposar de més espai per continuar amb la seva activitat. L’equip de govern, que té com a eix estratègic generar ocupació en el territori, va considerar que estava davant d’un excel·lent oportunitat per assolir aquest objectiu, com així ha estat finalment: un cop les noves naus estiguin operatives es potenciarà encara més el teixit empresarial ja existent a la comarca, generant-se nous llocs de treball i, a més a més, els ja existents no es deslocalitzaran.

Les actuacions es fan sobre una superfície bruta de 146.000 m2 de la zona sud-oest de l’antic polígon industrial de Pont-Xetmar que, un cop urbanitzada, permetrà la construcció d’uns 65.000 m2 en total de naus industrials. Els treballs tenen una durada d’uns dotze mesos i un cost d’uns 5 milions d’euros que assumeixen les mateixes empreses promotores, vuit en total que tenen la intenció d’aixecar, en una primera fase, uns 40.000 m2 de naus industrials. L’ampliació permetrà alliberar espai de l’antic polígon, que està força saturat, i serà un pol d’atracció per a noves companyies.

Quan el 2015 el citat grup d’empresaris va contactar amb el consistori, se’ls va citar a una reunió i se’ls va animar a unir-se i a desenvolupar urbanísticament els terrenys ja previstos en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per a activitats industrials de manera conjunta i, en paral·lel, se’ls va exposar la plena voluntat de l’executiu de tirar endavant el projecte. També se’ls va assessorar perquè adquirissin els esmentats terrenys i així evitar l’especulació. Un cop l’Ajuntament va rebre una resposta afirmativa es van iniciar els tràmits per aconseguir tota la documentació.

Pla d’ordenació urbanística

L’any 2017, el ple de l’Ajuntament va aprovar el pla parcial urbanístic d’aquest sector industrial i, un cop superats tots els tràmits amb la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, el 2019 els empresaris van iniciar les tramitacions dels projectes de reparcel·lació i urbanització. El procés ha conclòs en el 2020 amb l’aprovació definitiva per part de l’Ajuntament del projecte d’urbanització, fet que ha permès el començament dels primers treballs a la zona. El pla parcial inclou la cessió gratuïta a l’Ajuntament de 10.000 m2 repartits en dues parcel·les.

L’alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, s’ha mostrat molt satisfet de la gestió feta pel consistori i ha explicat que “valorem molt positivament la implementació d’aquest polígon al municipi pel seu impacte econòmic i per la creació de nous llocs de treball, però sobretot – ha subratllat- per la confiança de les empreses en continuar creixent dins el mateix territori”. Tanmateix, Coll ha manifestat que “des de l’administració hem posat totes les eines necessàries perquè aquest nou polígon fos una realitat. Considerem que és clau per a un poble evitar la fuga empresarial a altres indrets i continuar fomentant la creació de nous llocs de treball perquè garanteix una estabilitat empresarial i laboral”, ha finalitzat.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!