Ba bao de xai amb la seva demie-glace

Amb productes de TOT BO, J.ESTARRIOLA i IRIS

Ingredients:

– oli
– ceba
– all
– sal
– pebre
– gingebre
– llaurer
– pa bao
– mongets de l’ull ros de can J. Estarriola
– alfàbrega de planter de can J. Estarriola
– xai ecològic  de la carnisseria TOT BO
– té verd fred de menta amb xarop d’agave de la croissanteria IRIS

Preparació

Posa dins d’una olla de pressió sense tapar amb oli calent, una ceba trossejada i un gra d’all sencer.

A una altra olla, marca el xai ecològic salpebrat. Quan sigui ben daurat, afegeix-lo amb la ceba i que es cuini durant uns 30 minuts a l’olla de pressió a foc mitjà – baix.

Mentre es cuina, bull els mongets de l’ull ros en una olleta amb gingebre i llaurer. Quan estiguin, cola els mongets i passa’ls per la trituradora aconseguint una crema.

Quan la carn s’hagi cuinat, separa-la i esmicola-la. També separa la ceba. Redueix el caldo de la carn fins a obtenir-la una textura carmel·losa: la demi-glace.

Posa el pa bao al microones (cobert amb film) durant 40 segons i obre’l. Unta’l amb la crema de mongets, afegeix-hi la carn esmicolada, la seva demi-glace i la ceba. Per últim, d’una planta d’alfàbrega, talla’n unes fulles i decora el xai.

Ja tenim el pa bao de costelló de porc ecològic amb la seva demi-glace, ceba, crema de mongets de l’ull ros i alfàbrega de planter a punt de menjar.

Per acompanyar aquest plat, preneu te verd fred de menta amb xarop d’agave que podeu comprar-lo a la croissanteria Iris de la plaça dels Estudis. Li queda molt bé!

Per fer aquesta recepta, és important que el xai sigui ecològic, així tindrà més gust. El podeu trobar a la carnisseria Tot Bo del passeig Mossèn Constants. Els mongets de l’ull ros i l’alfàbrega de planter l’hem comprat a la secció d’alimentació de can J. Estarriola de la carretera de Camós.

Estamos Enrollados y nos mola hacerlo en la cocina

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!