PARLEM DE SEXE

Al marge de les competències curriculars sobre la reproducció humana des d’una visió purament científica, l’educació sexual encara gira, en molts casos, al voltant de les pors i els tabús. 

És usual que els centres educatius ens ofereixin informació sobre els mètodes anticonceptius existents i els riscos de no utilitzar-los: malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats… ara bé, a més que la majoria de cops no es té en compte cap altre model de parella fora del cis-hetero-normatiu, aquesta formació no és suficient. 

Tal com ja hem pogut comprovar, la falta d’informació per part dels centres educatius porta als estudiants, en molts casos, a buscar respostes en el porno. Aquest transmet una idea sobre el consentiment totalment errònia i basada en el model heteropatriarcal, alhora que sovint dona als consumidors unes expectatives desmesurades sobre el seu propi cos i el dels altres.

És necessari que els centres tinguin sempre en compte la diversitat sexual i de gènere, i no invisibilitzin totes aquelles possibilitats que no coincideixen amb el model cis-hetero-normatiu. Amb una educació basada en la diversitat aconseguirem una futura societat molt més lliure i respectuosa.

Finalment, no hem d’oblidar que la sexualitat va totalment lligada amb el nostre benestar emocional. Els estudiants hauríem de tenir les eines necessàries per identificar conductes tòxiques per part nostra o dels altres, com també per desenvolupar una bona capacitat per gestionar els sentiments.

Cal una educació que tiri a terra estereotips, informi obertament i es fonamenti en el plaer; que ens permeti disposar d’eines  per iniciar la nostra activitat sexual de manera sana -físicament i emocional- amb els altres i amb nosaltres mateixos.

 

Mel Güell

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!