Pel·lícula sobre Xicu Cabanyes i el Bosc de Can Ginebreda

Diari de Bosc

Els dies 1 i 3 de març es projectarà, a la sala Zumzeig i als Cinemes Girona, respectivament, l’assaig documental DIARI DE BOSC, de Joan Vall Karsunke, sobre la figura de Xicu Cabanyes i el Bosc de Can Ginebreda. Les entrades anticipades ja són a la venda als webs d’aquests dos cinemes barcelonins. DIARI DE BOSC serà presentada, als dos cinemes, pels seus credors.


DIARI DE BOSC, l’assaig documental de Joan Vall Karsunke sobre la figura de l’escultor Xicu Cabanyes, es projectarà al cinema Zumzeig i Cinemes Girona, de Barcelona, els dies 1 i 3 de març, respectivament. DIARI DE BOSC és el nou treball del director barceloní, després de pel·lícules com L’HOME DEL METRO, un documental també molt personal al voltant de Ramon Julibert, el conegut cantant d’òpera de l’estació de metro del Passeig de Gràcia, de Barcelona.

            A DIARI DE BOSC, el director s’apropa a la particularíssima manera de veure l’art i la vida de Xicu Cabanyes que ha convertit el Bosc de Can Ginebreda, de Porqueres (Girona), en un espai ple de figures escultòriques de grans i impressionants dimensions. Sobretot, es tracta d’escultures eròtiques, en les quals es contempla l’erotisme des de tots els punts de vista i des de la llibertat absoluta del creador i de l’espectador que les observa i s’hi pot sentir fascinat, identificat i visibilitzat. Una de les peces més conegudes del bosc és la dedicada a l’actual papa de l’Església Catòlica, Francesc. El Bosc de Can Ginebreda rep cada any la visita de milers d’amants de l’art i també d’amants de les experiències sensorials úniques. La relació professional i personal entre el cineasta i l’escultor Xicu Cabanyes es va iniciar l’any 2013. Entre els convidats especials de DIARI DE BOSC hi ha el poeta, assagista i agitador cultural Vicenç Altaió.
En l’actualitat, Joan Vall Karsunke ha acabat una lliure adaptació poètica, en forma de pel·lícula, del llibre del director José María Nunes CENESTESIA, on hi participen molts amics i col·laboradors de Nunes. Alhora, ha iniciat el rodatge d’un film sobre Arnau Puig, fundador, el 1948, del grup artístic avantguardista Dau al Set.

 

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!