Per regar més que flors aquest abril

 

Txell Feixas i Dones valentesL’àvia em va descobrir la Txell Feixas amb un “encara que expliqui coses denses, les mastega i les sents teves”. Això diu molt d’una persona, i més d’una periodista. I quin mirall de dona i de periodista. Per les qui no la coneixeu: Txell Feixas, una catalana que va treballar deu anys entre números a Madrid i que ja en fa cinc que és a Beirut fent de corresponsal. El març passat es va estrenar amb el llibre Dones Valentes, un crit del coratge, l’orgull i les ànsies de revolta de les dones de l’Orient Mitjà.

“Si és una nena, no la salvis; si és un nen, fes el que calgui!”. Així et desarma des del primer capítol, que acaba amb el naixement de la petita, però viscut com un enterrament. El futur marrec passa per davant de la vida de la nena i de la mare, una barbàrie que se sustenta en el masclisme i el capitalisme més profund, perquè com que tancades a casa no guanyen diners, millor mortes, que no en fan perdre. Dones valentes i Txell Feixas
En el segon, et meravelles quan la Melissa es rebel·la i denuncia artísticament l’avortament, però t’irrita que ho faci dirigint-se a ells, perquè sap que només es llepen les orelles; i no a elles, les que s’hi juguen la pell en clíniques clandestines i a qui se’ls podreix el silenci. I t‘esquerdes quan llegeixes que mentre criminalitzen a les libaneses per decidir sobre el seu cos, obliguen a avortar a les refugiades per seguir-les prostituint.

La Txell t’encén amb les tretze històries, les d’heroïnes que no lluiten tan lluny.

A cultivar la ment!

Marta Sala Tarradas – Feminismes

Txell Feixas i Dones valentes

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic