PISCINA PÚBLICA #DeBanyoles

Aquest passat mes de juliol van aparèixer piscines inflables a diversos espais de Banyoles. Anaven acompanyades amb un cartell on deia “Piscina Pública #DeBanyoles”, i pretenien reivindicar la necessitat de més espais de bany a través de l’humor.

Aquest passat mes de juliol, de cop, van aparèixer piscines inflables a diversos espais de la ciutat. Aquestes, que anaven acompanyades amb un cartell on deia “Piscina Pública #DeBanyoles”, pretenien reivindicar la necessitat de més espais de bany a través de l’humor. Gràcies a la ironia i to constructiu de la protesta, aquesta va tenir una molt bona rebuda entre la majoria de la gent que la va veure. Imatges de l’acció van començar a navegar per les xarxes, obrint així debat entre la població.

Tal com cada any, amb l’arribada de l’estiu molts joves de Banyoles hem buscat la manera de refrescar-nos, i, d’aquesta manera, una vegada més s’ha evidenciat la manca d’espais de bany a l’Estany, com també d’una piscina pública. I és que tot i que la totalitat del perímetre de l’Estany de Banyoles és un bé comunal i per tant l’aprofitament d’aquest correspon a totes les persones de la ciutat, dues de les tres zones habilitades pel bany són de pagament. La tercera és la Caseta de Fusta, un espai que clarament no és suficient per cobrir les necessitats de tota la ciutat. Aquesta falta d’espai s’ha agreujat encara més amb el context de la crisi de la Covid-19, ja que l’aforament s’ha reduït a un terç de l’habitual, mentre que la població de Banyoles s’ha mantingut als quasi 20.000 habitants.

En ser un bé comunal, l’Estany no pot ser expropiat, embargat, ni venut, però així i tot hem pogut observar com se n’han cedit espais amb total llibertat. D’això no se n’ha demanat mai l’opinió a la ciutadania, fet que, tractant-se d’un espai l’aprofitament del qual correspon a totes les persones de la ciutat, crec que és bàsic en la política municipal.

Per altra banda, el servei de piscina pública també ha quedat oblidat. Crec que és important que, d’una vegada per totes, es dugui aquest tema a debat, ja que és una demanda de gran part de la població banyolina. Trobo ridícul que, sent capital de comarca –i mentre altres municipis de la comarca amb menys habitants que el nostre sí que presten aquest servei-, no comptem amb una piscina municipal on tothom pugui accedir. No podem deixar que l’espai que hauria de ser de tothom es converteixi en l’espai de només alguns.

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!