Política, manual de instrucciones (2016)

Política, manual de instrucciones (2016) és un documental que recull 500 hores i un rodatge de 15 mesos des del 15-M a les Eleccions Generals del 2015.

El cinema dels matisos – Política, manual de instrucciones (2016)
Documental, 2016
Director: Fernando León de Aranoa

Pot veure’s a Filmin.

És veritat (i ben sabut) que no m’agraden els documentals, però Política, manual de instrucciones (2016) és diferent. En primer lloc, perquè és d’en Fernando León de Aranoa (i mai es diu que no a una pel·lícula seva). I, en segon lloc, perquè aquest documental connecta amb una part de la història de Catalunya, amb una part de la nostra història com a persones. I perquè veient el documental veiem com hem crescut, en què crèiem i en què hem deixat de creure.

Política, manual de instrucciones (2016) és un documental que recull 500 hores i un rodatge de 15 mesos des del 15-M a les Eleccions Generals del 2015, dibuixant el naixement de Podemos fins a la seva arribada a les institucions.

S’ha de veure pel retrat d’un poble que va il·lusionar-se pensant que podria amb tot (“Sí se puede”) i que va topar amb la realitat. Per entendre les eleccions generals d’aquest 2023, el nou moviment de Yolanda Díaz (Sumar) i que tan sols un 24% dels catalans es mostrin satisfets amb el funcionament de la nostra democràcia.

Ja ho deia Jaume Farriol a “Fi d’Utopia” (als anys 80!):

“Se’ns han acabat les utopies. Som a l’hora de tots els desencisos. Tenim a les mans, mig estripat, el programa de festes que ens havien promès. […] Tal com van les coses, sembla que l’única solució raonable serà prescindir de la raó i aixecar la bandera de l’espontaneïtat, la llibertat.”

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!