Superar el retorn de les vacances

Benestar

Postvacances

postvacances

Per a moltes persones, la tornada a la rutina és difícil. Sigui perquè tornem a dedicar moltes hores a la feina o perquè els dies s’escurcen, ens trobem desanimats, amb poca energia o motivació i fins i tot ansiosos.

Hi ha algunes eines del Mindfulness que podem emprar:

 

La Gratitud

Sovint la ment es fixa en el que està malament i ens manca, entrant en una espiral negativa de pensaments i emocions. Amb el simple acte d’apreciar el que sí tenim, el nostre sentir canvia significativament: posa’t còmode, tanca els ulls i acompanya la teva respiració durant un minut. Després pensa sobre el que no voldries canviar de la teva vida. Què aprecies? Poden ser relacions, ocupacions, pertinences, la música, una habilitat que tinguis… Quin efecte té recordar aquestes coses en tu? Fes l’exercici, cada vespre, de triar un motiu pel qual sentis gratitud i escriu-lo. Potser una conversa agradable, disposar d’un plat a taula, la teva mascota o la bona salut.

 

La calma

Pots fer també una senzilla meditació que t’aporti calma i benestar instantanis. Seu en un lloc còmode i tranquil amb el mòbil apagat. Busca les sensacions físiques de la respiració en el cos, el seu moviment, preferiblement al ventre. Acompanya la teva respiració durant uns minuts, sentint com puja i baixa el ventre i queda’t en aquest moviment. Quan la ment se’n vagi, que ho farà, amb amabilitat i sense retrets torna a la respiració. Veuràs com uns minuts d’aquesta pràctica t’aporten calma i més energia per afrontar el dia. Quan acabis et pots preguntar “Com em puc cuidar ara?” i la resposta pot ser tan senzilla com fer un estirament, degustar un cafè amb tranquil·litat o telefonar un vell amic.

 

Autoconeixement

Si el malestar perdura, potser hem de fer canvis en la nostra vida. Una bona manera d’esbrinar-ho és observar els nostres pensaments i emocions recurrents. Pots accedir-hi meditant. Després d’acompanyar la teva respiració durant uns minuts, pots imaginar que estàs assegut al cinema, a la fila de darrera, i que davant teu, a la pantalla, pots observar el que passa per la teva ment. Pren nota de cada pensament i emoció, però no t’hi enredis, deixa’ls passar i espera atentament a què aparegui el següent. Amb una mica de pràctica podràs accedir fàcilment a la informació que habitualment passa per sota del nivell de consciència de la ment i que et servirà per orientar els canvis, si és que cal fer-los.

Feliç tornada!

Marta Casarramona
Instructora en Mindfulness

 

Postvacances

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!