INCREMENTS EN EL PREU DEL PAPER: FUTUR INCERT PER A LES REVISTES LOCALS

A CAUSA DELS INCREMENTS EN EL PREU DEL PAPER, L’AMIC, ASSOCIACIÓ LA QUAL LA REVISTA ELS COLORS I L’HAM EN SÓN ASSOCIATS, PREVEU UN FUTUR INCERT PER A LES REVISTES LOCALS


L’AMIC es reuneix amb Carlos Reinosa, director general de la patronal paperera ASPAPEL, per manifestar la preocupació pel desorbitat increment del preu del paper, que suposa un greu perjudici pels mitjans, perjudici agreujat a la crisi arran de la pandèmia, l’estructural del sector i la que afecta al client natural (els anunciants de les revistes). Uns increments que en els últims mesos superen el 100%, amb previsió de nous augments per als mesos vinents.

 

ASPAPEL, que representa els fabricants de paper, assegura que no es pot posar en temes de preus, ja que .s un tema de competència i de mercat i, defensa, que els marges per les empreses paperaires cada cop són més petits i algunes estan en risc.

Els motius dels increments s.n el preu del gas (més del 60%) i l’energia (30%). A banda, s’han tancat fàbriques de paper I el mercat d’empreses que fabricava paper per a premsa, s’ha reduit més d’un 50% a l’Estat.

 

També, per culpa dels costos de transport i de logística, la producció que es feia a la Xina, s’ha traslladat a Europa, on els preus són més alts. A banda, la vaga que afecta a la plantilla finlandesa UPM (la productora més gran de paper) i el conflicte d’Ucraïna, no ajuden.

 

La incertesa actual de la indústria paperera fa impossible preveure el futur de les revistes locals, que no tindran més remei que traslladar part d’aquests augments als seus clients, per tal de no haver de tancar o passar-se a la versi digital.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!