Cultura Banyoles

Programació Cultura Banyoles

 


Consulta tota les activitats de cultura aquí


 • S’estrenarà la programació estable de cinema familiar, amb una proposta al mes dins la programació de cinema a Banyoles

 • La programació d’arts escèniques i musicals, museus, patrimoni i biblioteca inclou prop de cent activitats

 


 


 

Venda d’entrades

La venda d’entrades per a la programació de Cultura Banyoles, es podran comprar al web de Cultura Banyoles a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, demanant cita prèvia. La programació continua adaptada a les restriccions per la Covid-19.


Consulta tota les activitats de cultura aquí


Banyoles i el Pla de l’Estany està impregnada de cultura. La programació cultural de la nostra comarca està bandada de qualsevol tipus d’activitat cultural: música, dansa, teatre, cine, literatura…

N’hi ha que diuen que la causa de tanta és l’aigua de l’estany i de seva zona lacustre.


Museus de Banyoles i la cultura

Les activitats dels museus centren la seva pròpia programació de Cultura Banyoles en visites guiades, visites teatralitzades, tallers, conferències… per a adults i famílies.

La ruta del rec Major, la visita guiada a través de la Banyoles Medieval, la visita teatralitzada Anem al museu amb el Senyor Darder! i el Robatori sacríleg al Monestir de Banyoles, la Visita al Parc Neolític de la Draga, el exposicions, Vilauba en 3D són algunes de les propostes mensuals dels Museus de Banyoles per a un públic general.

En canvi, per al públic infantil o familiar proposen aquestes: Exploradors de l’Estany, el joc de Banyoles, els contes amb titelles d’en Blauet, Nuptialis, Descobreix el Museu Arqueològic!, Avui fem de neolítics…

Durant el dia internacional dels Museus o les Festes Majors de Banyoles, els museus de Banyoles ofereixen una jornada de portes obertes. D’aquesta manera, tots aquells que tinguin curiositat per poder visitar les diverses instal·lacions del municipi ho podran fer de forma gratuïta.

El Concurs de fotografia de la natura que recull les millors fotografies presentades en cada convocatòria és organitzat pels museus de Banyoles, entre altres, com  l’entitat sense ànim de lucre com Limnos.

Totes les activitats dels museus ajuden als banyolins i als visitants a conèixer millor el seu patrimoni!

 


Biblioteca comarcal

La Biblioteca comarcal de Banyoles es va inaugurar l’any 1997 i forma part del Sistema de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya. Aquest espai compta amb diferents àrees: infantil i familiar, audiovisuals, consulta, informació i préstec, diaris i revistes, accés a ordinadors i espais de silenci per estudiar, llegir i treballar amb la màxima tranquil·liat possible. A més, a banda dels diversos serveis que s’hi ofereixen, també s’organitzen activitats de foment de la lectura destinades a tot tipus d’edats, com ara; clubs de lectura, presentacions de llibres, cicles de literatura, i moltes coses més! 

 

A l’estiu, el cicle Lletres al claustre és un recurrent al Claustre del Monestir de Sant Esteve on cada any presenten un escriptor diferent (Josep Carner i Dostoievksi han siguts els escollits ens edicions passades).

Durant cada mes de juliol, la Biblioteca de Banyoles es posa al banyador i, coincidint amb l’inici de la temporada de bany, la biblioteca s’instal·la cada dijous de juliol a la Caseta de Fusta per oferir als banyistes servei de lectura i consulta de diaris, revistes o còmics amb el Biblioestany. Aquesta proposta resulta ideal per a aquelles persones que volen gaudir d’un bany refrescant durant els dies d’altes temperatures, però, que al mateix temps volen aprofitar per endinsar-se en el món de la lectura.

La biblioteca comarca centra la programació de Cultura Banyoles en activitats de lectura, clubs de lectura, presentaciones de llibres, cicles de literatura…

 

 


 

La cultura i la música a Banyoles

 

La música forma part de la cultura i patrimoni cultural de Banyoles i el Pla de l’Estany.

A l’estiu, és època de festivals com:

 • L’(a)phònica – el Festival de la Veuque a part d’oferir actuacions musicals les combina amb diverses activitats culturals i lúdiques i socials paral·leles. Cada any s’ofereixen noves cartelleres on es pot observar l’aparició d’artistes i estils musicals molt diferents, d’aquesta manera, cadascú pot assistir en aquells esdeveniments que s’adaptin més als seus gustos.  A més, una gran majoria dels actes oferits són d’accés gratuït.
 • El Nit de Bosc que se celebra al bosc del barri de Can Puig.
 • El festival internacional de folk Ethno Catalonia, que convida a grups d’arreu del món per mostrar-nos el seu patrimoni més folklòric.
 • El Festival Càntut a l’hostal que recupera les canons populars que ens han arribar a través del boca orella.
 • El Birravenut que combina la cervesa artesana i la música al muncipi de Vilavenut
 • Concerts i espectacles de final de curs de l’Escola Municipal de Música a diferents escenaris de Banyoles, complements perfectes de la programació estable que se celebra tot l’any.

 


 

Exposicions

Banyoles té diferents espais expositius:

 • Can Tarradas 
 • També resulta força interessant visitar  el Museu Arqueològic que està situat a l’edifici gòtic de la Pia Almoina. El Museu recull una important col·lecció es vincula al territori a partir dels diferents jaciments que es troben al municipi i a banda això, també s’hi pot trobar informació sobre l’adaptació i transformació dels homes en el transcurs del temps, al medi marcat pel fenomen lacustre de l’Estany de Banyoles. A més, les fotografies guanyadores del x Concurs de fotografia de la natura s’exposen al Museu Arqueològic, on també es presenten els guanyadors.
 • A la Fundació Lluís Corominas es poden trobar diverses activitats relacionades amb l’àmbit de l’art, l’atenció a les persones, la  conservació de la natura i els animals i de l’entorn paisatgístic. A més, les diverses temàtiques estan dividides en espais:  l’Espai Eat Art, l’espai El Puntal – laboratori de les arts i l’espai Garage a Banyoles; l’espai La Perpinyana a Porqueres i l’espai Isern Dalmau, a Barcelona.
 • En canvi, la Llotja del Tint de Banyoles ha deixat de funcionar com a sala expositiva, tan popular durant el col·lectiu Tint Banyoles i, posteriorment amb la nova generació d’artistes TintXXI. Actualment acull diferents actes, com per exemple, el Festival de Màgia de Banyoles

 


L’àrea de Patrimoni i Cultura de l’Ajuntament de Banyoles aposta per la cultura i publica les activitats de Banyoles a Facebook, a l’Instagram i a la seva web.

Paral·lelament, i dins les activitats de Cultura Banyoles, es podran veure també els concerts i espectacles de final de curs de l’Escola Municipal de Música i de l’Aula de Teatre. També per als mesos d’estiu s’han programat noves edicions del casal d’estiu ‘Que comenci!’, organitzat conjuntament per l’Escola Municipal de Música i l’Aula de Teatre, i el casal d’estiu dels Museus de Banyoles.

A més, aquest estiu se celebrarà també a Banyoles una nova edició de l’(a)phònica, el festival de la veu de Banyoles, que tindrà lloc entre el 24 i el 27 de juny, i se  que es farà del 23 de juliol a l’1 d’agost.


Mira l’agenda cultural aquí

organizacion sin animo de lucro;0
ajuntament de banyoles passeig;0
sitio web de sociedad;0
web de sociedad y cultura;0

cultura banyoles cat;0
companyia addaura teatre;0
addaura teatre visual;0
crear cuenta nueva;0
www cultura banyoles;0
triangle down paginas;0
ver mas triangle down;0
has olvidado los datos;0
paul klee segons;0
surt a passejar? a partir;0
suis paul klee;0
l?artista suis paul;0

internacional dels museus;0  Llotja del Tint de Banyolesorganizacion sin animo de lucro;0 cultura banyoles en facebook;0

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic