Proposta 5. Practica el comerç de proximitat al Pla de l’Estany

Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat

Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat

El comerç local és un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu d’aquesta secció, que es realitzarà de forma mensual, és donar a conèixer a la població diferents establiments de la comarca que ofereixen propostes de consum responsable. L’Agència Catalana de Consum defineix el consum responsable com a un consum moderat, informat, reflexiu i conscient, que té en compte criteris de sostenibilitat cultural, ambiental, socioeconòmica i lingüista. El consum responsable és racional, solidari, sostenible, de proximitat i compromès amb l’equitat de gènere. Cada mes us oferirem una proposta de consum responsable amb exemples d’establiments i serveis del Pla de l’Estany que ens puguin ajudar a complir aquestes característiques. Seguim!

 


Proposta 5. Practica el comerç de proximitat al Pla de l’Estany

Producte de proximitat és el nom que reben els productes agroalimentaris que es caracteritzen perquè la distància màxima entre el productor i el consumidor final no supera els 100 km i perquè en la seva comercialització hi participa, com a molt, un intermediari. Comprant productes de proximitat donaràs suport a l’economia propera i local, i compraràs producte fresc i de temporada. Consumir productes i serveis de la comarca ajuda a reduir els costos energètics del transport de mercaderies, així com també les seves emissions de CO2 i altres gasos d’efecte hivernacle que contribueixen a augmentar el canvi climàtic,  i gasos nocius per a la salut. 

El consum de proximitat disminueix el desplaçament de la població a punts de compra més allunyats, contribueix a mantenir les petites explotacions familiars agràries i ramaderes, i fomenta el desenvolupament del territori. 

El Pla de l’Estany és una comarca on hi ha una gran varietat de productes de proximitat. Per aquest motiu, la present proposta anomenada Practica el comerç de proximitat al Pla de l’Estany s’anirà repetint durant varis mesos. En aquesta pàgina trobareu alguns dels productors que us ofereixen fruits secs, fruites, verdures i hortalisses. Aprofiteu per visitar-los!

 directe del camp

 

 
 

 

 

 

Tens un establiment i s’identifica amb el comerç conscient i de proximitat? T’agradaria que el promocionéssim en aquest espai? Escriu-nos a promocioeconomica@plaestany.cat


 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic